Nyhet

Volum bygger på

En pen bukett nye navn har funnet veien til elverumsfestivalen, som nå begynner å få et anstendig program foran sommerens arrangement.

Volumfestivalen arrangeres for tiende gang i 2013, og når arrangementet drar i gang 19. - 23. juni i Elverum, er det med et temmelig variert program. Samtlige av bookingene har en tilknytning til Hedmark. Festivalsjef Sven Arild Storberget forteller i et presseskriv om ambisjonene for neste års festival:

– Vi må satse litt og slå på stortromma for å markere jubileet. Vi går både bredt og stort ut på første slipp, og har også mye annet spennende på blokka. I fjor hadde Volumfestivalen for første gang over 2.000 besøkende, så det er naturlig å sikte enda høyere i 2013, sa Storberget.

Til nå har Volumfestivalen sikret seg navn som Matilda, Sprutbass, Frida Ånnevik, Tor Karseth, Heksed og Jaqueline, samt norsk-britiske The Wombats, som har elverumsingen Tord Øverland Knudsen i rekkene.


I dag kunne Volum annonsere at de på nytt har sikret seg en pen bukett av lokalt tilknyttede navn til sommerens festival, som nå altså begynner å få et program det kan stå respekt av.

Hamarsingen Pål «Strangefruit» Nyhus er en veteran i det norske klubbmiljøet, og sammen med minst like erfarne Knut Sævik, lager han med Mungolian Jetset musikk det er like fint å lytte som å danse til – detaljrikt, basstung og sært, men likevel ett hundre prosent likandes.

Roger Græsberg og hans Anti-Music Bonanza beskrives som lokale helter i hedmarkstraktene, kanskje på grunn av finnskogingens evne til å blande en lang rekke sjangre – som eksempelvis pop, americana, blues og country – inn til et uttrykk som likevel høres pussig unisont og harmonisk ut. I 2010 slapp Græsberg sitt debutalbum i form av «Field Recordings for Lovers», så gjenstår det å se om han vil presentere nytt materiale på Volumfestivalen i juni.


Psykedelikerne i Beglomeg (bildet) har med tiden oppnådd noe lik en kultstatus i Oslo, men ryktet om deres intense og suggererende liveshow har begynt å spre seg like ut over landet, også. I fjor spilte de på Øyafestivalen, men i år tar de turen til Elverum, og kan nok garanteres å levere blytung og hypnotisk rock av et visst astronomisk kaliber.

I tillegg til denne trioen presenterer også Volumfestivalen tre mer ukjente på programmet, nemlig bandene Sherpa og Tinnsoldat.

Førstnevnte band er dannet rundt elverumsvokalisten Babak Ziai, som har fått hjelp av bergensere som til daglig spiller i band som Young Dreams og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo, og resultatet blir et amalgam av jazz, indie, hiphop og folkemusikk.


Tinnsoldat ledes av elverumsingen Erik Haugen, og trioen leverer rotekte norskamerikana, inspirert av band og artister som Ryan Adams, Bigbang og Hellbillies.

Billettene til festivalen er i salg, og festivalpasset koster sympatiske 530 kroner.

ANNONCE