Nyhet

Vises frem på SXSW

Verdens største bransjefestival starter førstkommende fredag, og norske artister benytter anledningen til å få vist seg frem for et internasjonalt publikum gjennom hektisk konsertvirksomhet og showcase-kvelder.

Bransjefestivalen South By Southwest (SXSW) i den teksanske byen Austin regnes som den desidert største i sitt slag, og etter hvert har det blitt vane for et utvalg norske artister å ta en vårtur til USA for å spille konserter, knytte nye kontakter og nå ut til et amerikansk og internasjonalt publikum.

Tidligere år har nemlig band og artister som eksempelvis Kvelertak, Lindstrøm, Kings of Convenience, Serena-Maneesh, Datarock, Altaar, Enslaved og hedengangne 120 Days spilt på festivalen, som regnes som et strategisk sted å ta turen om man har som mål å få fotfeste i det utenlandske markedet.

Det norske musikkbransjen er også sterkt presentert på SXSW, som startet førstkommende fredag, på selveste kvinnedagen. Brilliance arrangerer to showcase-kvelder i Austin i samarbeid med blant annet plateselskapet Red Eye Transit midt i festivalens løp. Her har de satt seg som mål å presentere spennende artister fra Norge, sammen med innslag av lokale artister.

13. og 15. mars skal nemlig Heyerdahl (bildet), Therese Aune, Highasakite og Tomorrow We Move To Hawaii spille showcase-konserter, sammen med et knippe utvalgte, lokale band og artister, og på den måten både trekke et lokalt publikum og spre norsk musikk.

Bandkvartetten er langt fra de eneste norske artistene som spiller på SXSW i år, på programmet finner man dessuten sterke, hjemlige navn som Karpe Diem, Young Dreams, Mikhael Paskalev, Bernhoft, Marit Larsen, Thomas Dybdahl og Flunk, som alle losser bagasjen over i Amerika-båten og setter seil i disse dager.

SXSW arrangeres fra 8. mars til 17. mars. Musikkprogrammet til festivalen starter 12. mars.

ANNONCE