Nyhet

Store navn til Bergen

Perioden mai til august blir en hyggelig periode for konsertglade vestlendinger, som får besøk av en engelsk new wave-pionér, en teksansk garasjerocklegende og et tidligere The War on Drugs-medlem med suksessrik solokarriere.

Forsommeren, sommeren og sensommeren ser ut til å bli litt av en konsertperiode i Bergen, også sett vekk fr arrangeringen av Bergenfest. Til nå har Bergen Live booket inn band og artister som Bon Jovi, Rihanna, Muse, Neil Young & Crazy Horse og David Guetta, og i dag ble tre nye og sterke navn annonsert.

Engelske Declan MacManus skjønte tidlig at man ikke oppnådde suksess ved å hete nettopp det, og skiftet deretter navn til Elvis Costello, kjøpte seg en Jazzmaster og en fin dress, og dermed var det hele i gang.

Hans debutalbum – «My Aim Is True» – ble utgitt i punkbevegelsens ungdomstid, i 1977, og siden den gang har engelskmannen gitt ut et trettitalls soloalbum. Hans foreløpig siste studioalbum het «National Ransom», og ble utgitt i slutten av oktober 2010. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, som mente albumet fremviste en hyperaktiv Costello.


– Dette er først og fremst låter som vil spilles med energi og lyn i øynene. Her er Costello så absolutt på hjemmebane, når han brenner gjennom med en gjørmete blues ikledd en skingrende vokal, for å så slå over til nærmest crooning og klimprende banjo. På den måten demonstrerer han atter sitt store, musikalske overskudd i sine utbrudd. Man har sett og hørt ham før i disse musikalske kostymene, men han klarer stadig å holde fast i originaliteten og å unngå å gjenta seg selv. Her er nysgjerrigheten og den musikalske appetitten simpelthen for stor, skrev Poulsen, og ga albumet fire stjerner.

Elvis Costello & The Imposters spiller på USF Verftet lørdag 3. august.

Roky Erickson fra Texas står nok igjen som en av de virkelig store garasjerocklegendene når han en gang går ut av tiden. Hans karriere har vært preget av store, musikalske høydepunkt, men også narkotika- og psykiske problemer, noe som blant annet har ført til at han har vært innlagt på psykiatriske institusjoner i perioder av sitt liv.


Han tok steget ut i rampelyset i den unge alder av nitten år, i 1966, da han slapp albumet «The Psychedelic Sounds of The 13th Floor Elevators» som frontmann i bandet The 13th Floor Elevators. En av skiva virkelig store høydepunkt var samlivsbruddrockeren «You're Gonna Miss Me», som er en av garasjerockens virkelige hymner.

Roky Erickson spiller på Ole Bull Scene, mandag 13. mai.

Sangeren, gitaristen, låtskriveren og produsenten Kurt Vile fra Philadelphia er kanskje mest kjent som en av grunnleggerne av bandet The War on Drugs, men siden han har forlot bandet i 2008, har han nytt stor suksess som soloartist.


I begynnelsen av april kommer hans fjerde soloalbum, «Wakin on A Pretty Daze», som med det blir oppfølgeren til smått fantastiske «Smoke Ring For My Halo», som ble sluppet i mars i fjor. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Finn P. Madsen, som kalte låtene for fremtidens lydspor fra en produktiv låtskriver.

– Det er artister som Bob Dylan, Bruce Springsteen og ikke minst en drømmende utgave av Deerhunter som dukker opp på netthinnen når Kurt Vile uhemmet og fritt lar låtene få befeste sin karakter. «Baby's arms» åpner med knitrende fingerspill og Viles tryglende vokal, som fortsettes på «Jesus fever», som lyder som et spøkelsestog på sin ferd gjennom natten. Med produsent John Agnello har Kurt Vile fått lagt et psykedelisk lydspor omkring låter som «On tour», «Society is my friend» og «Ghost town», som innhylles i et tåkete slør. På «Smoke Ring For My Halo» låter Kurt Vile som fremtidens låtskriver med full fokus på sine komposisjoner, og albumet er en seriøs kandidat til en av årets beste album, skrev Madsen.

Kurt Vile & The Violators kommer til Garage lørdag 1. juni.


ANNONCE