Nyhet

Kaizers Orchestra er med på lanseringen av nytt konsept

Local Heroes skal løfte opp nye talenter.

Local Heroes har i mange år vært et dansk konsept, hvor unge lokale talenter har fått varme opp for nasjonale storheter. Nå skal konseptet lanseres i Norge, og det er Kaizers Orchestra som er første hovedband ut med sine avskjedskonserter i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Local Heroes går ut på at lokale talenter i startfasen av en karriere kan søke på oppvarmingsjobben når større nasjonale artister og band gjester deres by. Deretter gjelder det å få flest mulig stemmer og komme på topp ti. Hovedbandet vil deretter bestemme seg for hvem av de ti mest populære navnene som får oppvarmingsjobben i den enkelte by.

I Danmark har blant annet Dúné, Turboweekend, Carpark North, Nabiha, Xander, Alphabeat og Barara Moleko gjort Local Heroes-koncerter tidligere.


— Vi tente på idéen om å gi noe tilbake, og kanskje sette igang et konsept som skal leve etter at vi er ferdige. Vi har selv hatt erfaring med å være supportband tidlig i karrieren. Vi ble invitert med av Norges største popstjerne på det tidspunkt, Morten Abel, på hans norgesturné, og fikk mulighet til å spille for tusenvis av mennesker. Dette var på et tidspunkt hvor vi var relativt små, men hadde noe på gang, og det var med på å gi oss et gjennombrudd i Norge, uttaler Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø Røthing i forbindelse med lanseringen av konseptet.

Kaizers Orchestra er hittil det eneste bandet som har bekreftet at de vil gjøre Local Heroes-konserter i Norge, men flere store navn vil bli offentliggjort fortløpende.

Sjekk ut Local Heroes sine norske nettsider her.

ANNONCE