Nyhet

Danske og norske favoritter til Øya

Festivalen byr på tre nye navn - og en avlysning.

Øyafestivalen kunne idag by på tre tilføyinger til en allerede imponerende festivalplakat toppet av Kraftwerk, Kendrick Lamar og Blur. Fra våre gode naboer i sør kommer Efterklang (bildet), som nylig imponerte under Festspillene i Bergen. I Grieghallen kunne festspillpublikummet oppleve danskene i samspill med Kringkastingsorkesteret, men på Øya blir det ganske andre rammer som gjelder når bandet inntar den minste scenen i Middelalderparken, Klubben, for å gjøre intimkonsert.

I tillegg til Efterklang er Cold Mailman, som har fått strålende kritikk for sin «Heavy Hearts», klar for åpningsdagen onsdag 7. august, mens Nosizwe spiller på festivalens siste dag, lørdag. Nosizwe har tidligere samarbeidet med både Karpe Diem, Paperboys og Madcon, og er ifølge festivalen et navn å se opp for de neste årene.

Samtidig som festivalprogrammet i Middelalderparken begynner å fylles opp, kunne også festivalen melde om en avlysning. King Krule har avlyst en rekke konserter denne sommeren, og dette rammer også Øyafestivalen. Festivalledelsen skriver i en pressemelding at de synes avslysningen er trist for fansen, men at beslutningen var helt utenfor festivalens, og andre arrangørers kontroll.


Øyafestivalen arrangeres i Middelalderparken 7-11 august, og festivalen opplyser om at det nå kun er under 500 dagspass igjen til fredagen.

ANNONCE