Nyhet

Tilbring en dag i selskap med Nick Cave

«20.000 Days On Earth», en alternativ dokumentar om Nick Cave blander fiksjon og virkelighet.

Den karakteristiske låtskriveren og sangeren Nick Cave er ikke en ukjent mann i filmens verden. I samarbeid med Bad Seeds-kompis Warren Ellis sto han blant annet bak filmmusikken til både «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» i 2006 og «The Road» i 2009.

I tillegg sto han sammen med The Bad Seeds for en minneverdig opptreden i Wim Wenders klassiske «Wings of Desire» i 1987. Nå melder The Guardian imidlertidig om at en alternativ dokumentar om Caves liv skal være på vei, regissert av Iain Forsyth og Jane Pollard.

Tittelen «20.000 Days On Earth» er hentet fra en upublisert tekst fra mørkemannen selv, og spiller på at han skal ha vært nøyaktig 20 000 dager gammel da arbeidet med årets albumutgivelse «Push The Sky Away» ble påbegynt.


«20.000 Days On Earth» viser en fiksjonalisert dag i Nick Caves liv, og tidligere duettpartner Kylie Minogue samt den britiske skuespilleren Ray Winstone dukker begge opp i dokumentaren som enda ikke har fått noen utgivelsesdato.

Cave selv forteller The Guardian at han er veldig lite glad i å bli filmet slik til vanlig, men at han stolte nok på de to regissørene til å gi dem komplett adgang til studioet under innspillingen av platen, og at det siden bare har utviklet seg til å bli noe større.

Nick Cave & The Bad Seeds spilte nylig på de to norske festivalene Bergenfest og Norwegian Wood. Vår skribent Aslaug Olette Klausen fikk med seg konserten i Oslo og kvitterte med hele fem stjerner - les hennes anmeldelse her.


ANNONCE