Nyhet

Skriver ny nasjonalsang

Neste år markeres grunnlovens hundreårsjubileum, og det kommer neppe som en overraskelse at noen gjør det på noe alternative måter.

Moroklumpen Egil Hegerberg har satt sitt preg med intensiv turnering og utgivelser på rekke og rad helt siden midten av 90-tallet, og det i en hel haug forskjellige konstellasjoner. Nå skal Hegerberg for første gang i sin karriere innta teaterscenen.

– Hvordan bygger man en ny nasjon? Hva må man huske på? Trenger man en nasjonalsang, nasjonalrett  - og hva med nasjonalfugl? Alt dette får du svar på når Akershus teater neste år setter opp teaterforestillingen «Nasjonen».

Videre beskrives oppsetningen som «et skråblikk på Norge som nasjon og en humoristisk filosofering over fenomenet statsdannelse». På scenen finner man i tillegg til Hegerberg, også skuespiller Jan Sælid.


- Dette synes jeg er veldig spennende. Jeg har aldri før vært med i en profesjonell teateroppsetning, så dette er noe helt nytt for meg. Jeg er jo litt på tynn is her, men jeg tror dette blir veldig moro, sier Hegerberg i en pressemelding i dag.

I forbindelse med teateroppsetningen har også Hegerberg fått i oppgave å skrive en ny nasjonalsang.

Hegerberg har de siste par årene også engasjert seg veldig med nasjonen i låtskrivingen, og har lenge laget en ny låt for hvert sted han har spilt. Det er med andre ord mange norske byer som nå har en egen Bare Egil-låt, men nå er turen kommet til at Hegerberg skriver en som hele landet kan samles rundt.


ANNONCE