Nyhet

Sacha Baron Cohen dropper Queen-film

Skuespilleren skal likevel ikke gestalte rollen som Freddie Mercury.

Det har vært knyttet stor spenning til den kommende filmen om Queen og bandets avdøde frontfigur Freddie Mercury (bildet), som etter planen skulle være premiereklar til neste år.

I fjor høst skrev bandets gitarist Brian May at alt skulle være på skinner, og at skuespilleren Sacha Baron Cohen, mest kjent for filmene «Ali G Indahouse», «Borat» og «Brüno», skulle gestalte rollen som den ikoniske sangeren.

– Filmen burde være klar for kinoene tidlig i 2014. Vi la opprinnelig andre planer, men de får vi bare holde for oss selv inntil videre. Å være med i Queen er – utrolig nok – fortsatt preget av uventede vendinger, selv førti år etter at vi fant sammen og tjue år etter at vi mistet Freddie. Han er selvsagt på mange måter fortsatt med oss, og jeg er sikker på at flirer skjevt hvor enn han er nå, kommenterte May den gang.


Nå melder Deadline Hollywood imidlertidig at Cohen har hoppet av filmprosjektet grunnet «kreative uenigheter». Ifølge nettstedet handler disse uenighetene om at de gjenlevende medlemmene av Queen, som sitter med siste ord når det gjelder produksjonen, ønsker en film med lavere aldersgrense, mens skuespilleren på sin side ønsket å utforske vokalistens mørkere sider.

Tidligere var det klart at oscarnominerte Peter Morgan skulle ha ferdigskrevet et manuskript som fulgte bandet fra oppstarten tidlig på 70-tallet og frem til den legendariske opptredenen deres på Live Aid i 1985. Nå spørs det om det i det hele tatt blir noe ut av prosjektet, som har vært planlagt i flere år.

ANNONCE