Nyhet

Peter Gabriel covres i stor stil

For tre år siden spilte den gamle Genesis-frontmannen inn låter av en rekke artister - nå gjengjelder de tjenesten.

Det var noe overraskende at Peter Gabriel valgte å hoppe hodestups ut i et coveralbum-prosjekt, åtte år etter sitt forrige studioalbum. «Scratch My Back» var likevel en svært vellykket samling låter fra den gamle Genesis-frontmannen, da den kom for tre år siden.

Lars Löbner Jeppesen, som anmeldte platen for GAFFA, mente at låtutvalget straks vekket interessen og viste hvilken utmerket smak Gabriel hadde:

Albumet utstråler en slags selvhøytidelighet, som bare forsterkes av den utelukkende klassisk orkestrerte akkompagnement som får tolkningene hans til å fremstå ekstremt nakne. Det er øyeblikk av stor sårbarhet og skjønnhet, som i den vakre «Flume» av Bon Iver, den sublime «Listening Wind» av Talking Heads, Den dystre og pompøse «My Body A Cage» av Arcade Fire, den glitrende fine «The Book Of Love» av The Magnetic Fields og den mest vellykkede coverversjonen av Bowies ellers ihjeltolkede «Heroes».


Les hele anmeldelsen her.

Nå gjengjelder alle artistene som ble covret på «Scratch My Back», riktignok med unntak av David Bowie og Radiohead, tjenesten. «And I'll Scratch Yours» har fått lanseringsdato 23. september.

Låtlisten følger her:


01 David Byrne – I Don't Remember
02 Bon Iver – Come Talk to Me
03 Regina Spektor – Blood Of Eden
04 Stephin Merritt – Not One Of Us
05 Joseph Arthur – Shock The Monkey
06 Randy Newman – Big Time
07 Arcade Fire – Games Without Frontiers
08 Elbow – Mercy Street
09 Brian Eno – Mother Of Violence
10 Feist – Don't Give Up (Feat. Timber Timbre)
11 Lou Reed – Solsbury Hill
12 Paul Simon – Biko

Peter Gabriel er forøvrig aktuelt med nytt materiale til høsten. Tidligere i sommer kunne Uncut melde om at den 63 år gamle artisten var igang med å komponere musikken til den kommende filmen «Words With Gods». Det skal være snakk om en samling bestående av ni kortfilmer fra regissører som Hideo Nakata og Mira Nair.

Gabriel står for hele det instrumentale lydsporet, men skal også ha spilt inn en enkelt ny sang til filmen.


Den første smakebiten fra «And I'll Scratch Yours» er Arcade Fires tolkning av «Games Without Frontiers», og den kan høres her:

ANNONCE