Nyhet

Tre nye til Øya

Storbyslipp til Øyafestivalen fra Detroit, Bergen og New York.

Det blir tettere mellom artistene på årets Øyafestival, i dag slippes ytterligere tre artister, hver fra sin metropolittiske del av verden. 

Øverst på listen: Danny Brown fra den amerikanske industribyen Detroit. Brown debuterte med gruppen Reser'vor Dogs i 2003, og kom med sitt første soloalbum i 2010, «The Hybrid». Året etter kom han med oppfølgeren «XXX», som blant annet ble utnevnt til det årets sterkeste hip-hop-utgivelse av magasinet Spin. Han har et nytt album på vei med tittelen «Old», som i godt samspill med tittelen sies å ha et «voksnere» uttrykk enn det tidligere materialet, hvor han samarbeider med blant andre Purity Ring og A$AP Rocky. 

Fra nordens paradis, byen blant de sju fjell, handelsbyen og vestlandets hovedstad Bergen kommer Razika (bildet), som nok burde være kjent for ganske mange, om ikke de fleste. I kjølvannet av singelen «Oslo» har bergensbandet sitt andre album på vei, med tittelen «På Vei Hjem». Det håpes naturlig nok at det nye albumet følger opp suksessen fra det foregående «Program 91» og hitsingelen «Vondt i Hjertet». 


Sist men ikke minst, hele veien fra New York på den amerikanske østkysten, storbyrocktrioen Skaters. Med et storbyrockuttrykk basert på storheter som Ramones, Suicide, Devo og Modern Lovers kom Skaters med sin debut-EP «Schemers» i fjor, og begeistret både internett såvel som The Guardian og Paste Magazine, forteller Øya. Medlemmene i Skaters har bakgrunn fra bandene The Dead Trees, The Paddingtons og Dirty Pretty Things. 

Øyafestivalen arrangeres 6.-10. august og billetter er allerede lagt ut for salg hos Billettservice.

ANNONCE