Nyhet

The Knife besøker Oslo

Det svenske søskenparet legger ut på en omfattende europaturné mot slutten av april, og ankommer Oslo i midten av mai.

I forrige måned kunne duoen The Knife – som består av søskenparet Olof Dreijer og Karin Dreijer Andersson – ved hjelp av en kryptisk beskjed og en like kryptisk YouTube-video gjøre allment kjent at de snart er på trappene med sitt fjerde studioalbumet.

Den kommende utgivelsen fra knivene har fått navnet «Shaking The Habitual», og kommer hele seks år etter «Silent Shout», som var deres forrige studioutgivelse. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Jesper Nykjær Knudsen, som mente at svenskene lagde spennende elektropop – på godt og vondt.

– På «Silent Shout» fortsetter søsknene å forme sitt uttrykk etter forgodtbefinnende med mørke synth-temaer som samlingspunkt. Det blir det ofte pulserende og spennende elektropop av, men duoens tendens til å inkorporere humoristiske innfall punkterer dessverre tidvis stemningen i musikken, som innimellom får en noe fleipete karakter. Det er synd, for Karin Dreijer Andersson kan virkelig få det til å skjelve med sin vokal, noe hun beviste som gjestevokalist på Röyksopp-singelen «What else is there». I lengden vil duoens musikk formodentlig stå sterkere, hvis kniven får skjære av enda litt mer overflødig fett, sa Knudsen.

Tidligere kunne The Knife avsløre at de skal spille to konserter på den københavnske konsertstedet Vega – henholdsvis 12. og 13. mai – men i dag lettet bandet ytterligere på sløret og røpte en fullverdig Europa-turné, som begynner 27. April i Hamburg, og som konkluderes 16. mai i Stockholm. Innen den tid vil bandet rekke å stikke innom Oslo og Sentrum Scene. Denne konserten vil finne sted 15. mai.

Den komplette turnéruten ser i skrivende stund slik ut:

27. april: Hamburg, Tyskland – Docks.
29. april: Milano, Italia – Magazzini Generali.
30. april: Zürich, Sveits - Komplex 457.
1. mai: München, Tyskland – Muffathalle.
2. mai: Köln, Tyskland – E Werk.
4. mai: Paris, Frankrike – Cite De La Musique.
5. mai: Brüssel, Belgia – Ancienne Belgique.
6. mai: Amsterdam, Nederland – Paradiso.
8. mai: London, England – Roundhouse.
11. mai: Berlin, Tyskland – Columbiahalle.
12. mai: København, Danmark – Vega.
13. mai: København, Danmark – Vega.
15. mai: Oslo, Norge – Sentrum Scene.
16. mai: Stockholm, Sverige – Hangaren Subtopia.

ANNONCE