Nyhet

Sniklytt fra nye Darkthrone

Frekk miks av 1985 og 1985 i «Leave No Cross Unturned».

Nasjonalskatten Darkthrone byr på en sniktitt fra sitt kommende album «The Underground Resistance» som kommer 25. februar. «Leave No Cross Unturned» blander i følge trommeslager og imperator Fenriz sammen 1985-versjonene av det legendariske sveitsiske thrashmetallbandet Celtic Frost og det noe mindre kjente amerikanske Agent Steel.

Darkthrone har gjennom hele karrieren sett til åttitallet for inspirasjon, og ikke minst til nettopp Celtic Frost. Det ser dog ut til at innflytelsen derfra er sterkere på «The Underground Resistance» enn på en stund. Om bandet endelig har klart å gjenskape den fullstendige åttitallsfeelingen må vi nok vente på hele albumet for å få svar på.

Darkthrone startet opp i 1987 i Kolbotn-traktene sør for Oslo, og etter en transformasjon fra thrashmetall via deathmetall ble de et av de mest toneangivende blackmetallbandene på nittitallet. De debuterte i 1991 med «Soulside Journey» og fulgte opp i 1992 med sjangerbautaen «A Blaze In The Northern Sky». Det kommende albumet blir deres sekstende, og kommer med omslagskunst levert av ingen ringere enn Jim Fitzpatrick, som laget flere platekover for blant andre Thin Lizzy og Manilla Road på sytti- og åttitallet. Albumet kommer i butikkene 25. februar.

Her kan du høre «Leave No Cross Unturned»:

ANNONCE