Nyhet

Ny Darkthrone i februar

Kolbotn-legendene klare med sitt sekstende album.

Det begynner å bli en stund siden det siste Darkthrone-albumet «Circle The Wagons» kom, på kvinnedagen i 2010. Nesten akkurat tre år senere kommer oppfølgeren, det vanskelige sekstendealbumet, «The Underground Resistance».

I sedvanlig stil lover Darkthrone en mikstur, eller cocktail om du vil, av metall- og pønk-innflytelser fra det glade åttitall. Trommeslager og imperator Fenriz forteller i presseskrivet at albumet har tre låter skrevet av ham selv, og tre av vokalist og gitarist Nocturno Culto. Sistnevnte uttalte nylig i et intervju med Terrorizer at bandets musikk i dag er «egentlig bare metall», og at han for første gang i karrieren har begitt seg ut på å skrive mer personlige låttekster. 

«The Underground Resistance» ble skrevet og spilt inn i bandets eget Necrohell 2-studio mellom våren 2010 og sommeren 2012, og er som vanlig produsert av bandet selv. Coveret er i denne omgang laget av den irske kunstneren Jim Fitzpatrick, kjent for å ha stått for omslag for blant andre Thin Lizzy, Manilla Road og Sinéad O'Connor. Han er også mannen bak den mildt sagt ikoniske Che Guevara-posteren fra slutten av sekstitallet. 

Darkthrone startet opp som et primitivt thrashmetallband mot slutten av åttitallet, og har siden den gang gått gjennom en fruktbar deathmetallperiode før de la om stilen fullstendig og ble et av de mest toneangivende og ledende bandene i den norske blackmetallscenen på nittitallet. I senere tid har de hatt en regressiv kjøreplan i retning åttitallets mer obskure metall. «The Underground Resistance» slippes via plateselskapet Peaceville 25. februar.

ANNONCE