Nyhet

Nick Cave med ny singel

Andre singel fra australierens kommende album har blitt lagt ut på nettet. Hør låten her!

Nick Cave and The Bad Seeds har nettopp utgitt den andre singelforsmaken fra bandets kommende, femtende studioalbum. Utgivelsen har fått navnet «Push The Sky Away», og kommer etter planen ut 18. februar. Singelen har fått navnet «Jubilee Street», og du kan høre den nederst i denne saken.

Singelen er en nokså avdempet affære, i liket med førstesingelen «We No Who U R», som ble utgitt i forrige måned.

«Push The Sky Away» blir oppfølgeren til «Dig, Lazarus, Dig!!!» fra 2008, og ble innspilt sammen med bandets faste samarbeidspartner, produsenten Nick Luanay, i La Fabrique-studioet i Sør-Frankrike.


– Jeg går i studioet med en håndfull idéer, som er som uformede kokonger.  Det er The Bad Seeds som omformer dem til vidundere. Spør hvem som helst som har sett bandet arbeide. De er ikke som noe annet band i forhold til ekte, instinktiv kreativitet, uttalte Cave tidligere om det kommende albumet.

Nick Cave and The Bad Seeds debuterte i 1984 med albumet «The Firstborn Is Dead», etter at Nick Cave tidligere hadde vært vokalist i bandene The Boys Next Door og The Birthday Party. Etter at Mick Harvey forlot The Bad Seeds i 2009, består den nåværende line-up-en av Warren Ellis på fløyte, gitar, fioloin og synthesizere, Martyn Casey på bass, Thomas Wylder på trommer, Jim Sclavunos på perkusjon og Conway Savage på koring.

Det har gått hele fire år siden sist man hørte fra Nick Cave and The Bad Seeds, da med albumet «Dig, Lazarus, Dig!!!», som kom i 2008. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Henrik Friis som betegnet albumet som fabulerende og rablende, og en utgivelse som viste et band med overskudd.


– I Bibelen vekker Jesus Lasarus fra de døde – noe Nick Cave alltid har spekulert på  hvordan «Larry» taklet, så på «Dig, Lazarus, Dig!!!» flytter han scenen for mirakelet til New York anno 1977 – hvor Lasarus raskt erkjenner at det er langt bedre nede i graven. Det er groteskt-morsomt, det er fabulerende og kommenterende – og ledsaget av en naken, skramlende rock er det med til å gi en fornemmelsen av at nær alt er tillatt på dette første Bad Seeds-albumet på litt over tre år, skrev Friis, og ga albumet fem stjerner.

Rett før jul kom også nyheten om at Cave og co. kommer til Norge til sommeren. Bandet kommer til både Bergenfest og frognerbadlokaliserte Norwegian Wood, hvor de vil opptre henholdsvis torsdag 13. og fredag 14. juni.

Hør «Jubilee Street»:


ANNONCE