Nyhet

Nest siste by:Larm-slipp

Bransjefestivalen drar til med 18 nye navn i sitt nest siste slipp for året.

I dag slipper by:Larm ytterligere atten artistnavn for årets festival, de fleste norske, men med et knippe nordiske innspill sprinklet i miksen. Vi kjører like greit direkte på listen:

Ásgeir Trausti (Island)
Autolaser
Bits Between
Departure
Elliphant (Sverige)
Hanne Kolstø
Holograms (Sverige)
Honningbarna
JJ (Sverige)
Man The Machetes
MF/MB/ (Sverige)
Mikhael Paskalev
Morten Myklebust
Razika
Synne Sanden
Thomas Dybdahl
Truls
Vinnie Who (Danmark) 

Spesielt verdt å bite seg merke i er nok Truls Heggero (bildet), tidligere vokalist i det flotte indiebandet Lukestar, som lanserer seg som soloartist etter at bandet la opp i fjor. Heggero kjører ikke videre i indielandskapet, men brer seg ut i soul, elektropop, og R&B. Allerede før han har en eneste utgivelse er han booket inn til både by:Larm og Øyafestivalen.


Også Razika fra Møhlenpris i Bergen kan bli interessant. Med debutalbumet «Program 91», oppkalt etter det bergenske åttitalls-new wave-bandet Program 81/Program 82, dro de inn lovord og godord fra alle himmelretninger, og oppfølgeren, «På Vei Hjem», kommer allerede i januar. Første singelen fra det nye albumet, «Oslo», har ligget på P3s A-liste siden den kom i november. Har du fasiliteter for mottak av bergensk selvtillit og sjarm blir det nok her du finner det.

Hanne Kolstø begynner å få en travel festivalplan i år, fra før av er hun booket inn til Pstereo, Trondheim Calling og Hovefestivalen. Nå viser det seg altså at den eksperimentelle singer-songwriteren ikke forsømmer hovedstaden og kommer til by:Larm også.

Urørtvinneren og sunnmøringen Mikhael Paskalev kommer også, med debutalbumet i skjortelommen. Han har allerede hatt stor suksess med singlene «I Spy» og «Jive Babe», og har spilt på by:Larm før, i tillegg til Øya, Hove og Slottsfjell. Han spilte også nettopp på europas største bransjebrudulje i Groningen i Nederland, Eurosonic. 


Den oppvakte leser har sikkert også hørt om Sandnes-melankolikeren Thomas Dybdahl. Han har visst dratt inn en rekke Spellemanns- og Alarmpriser i løpet av årene, og skulle ha nok å ta av fra sine fem fullengdere når han stikker en svipptur innom by:Larm. 

Hør GAFFAs spilleliste med musikk du kommer til å høre på årets festival her.

By:Larm arrangeres fra 13. til 16. februar i hovedstaden, og billetter kan handles på festivalens hjemmesider.


ANNONCE