Nyhet

EDB-rock til MGP

Datarock med flere konkurrerer i første Melodi Grand Prix-delfinale i Steinkjer lørdag.

I det første artistslippet fra årets utgave av låtskriverkonkurransen Melodi Grand Prix finner vi både EDB-orkesteret og Steinberger-entusiastene Datarock (bildet), spellemannsvinner Vidar Busk, operametall, med mere. 

Datarock har holdt på i krysningspunktet mellom elektronisk databehandling og ungdomsmusikk fra femtitallet i tolv år nå, og har i mellomtiden spilt mangfoldige hundre konserter på brorparten av klodens kontinenter. De har en lang liste med samarbeidspartnere innen leskedrikk, videospill og ikke minst EDB-apparater å vise til, og som om ikke det var nok har frontmannen Fredrik Saroea en deltakelse fra TV2-programmet «Det Store Korslaget» på samvittigheten. Neste steg i planen viser seg nå å være totaldominanse over det europeiske kostyme- og moduleringspublikumet når de konkurrerer for norsk deltakelse i Eurovision Song Contest. 

Årets soleklart mest kitsch innspill hittil kommer fra den ikke fullt så åpenbare konstellasjonen Gromth og Emil Solli-Tangen. Når metallbandet med medlemmer og tidligere medlemmer fra blant andre Dimmu Borgir og Khold slår seg sammen med broren til Didrik i et «blackmetall møter opera»-innspill med den litt uinspirerte og spake tittelen «Alone» trengs det nok ikke den aller mest utsvevende fantasien for å se for seg resultatet. Teksten til låten er for øvrig skrevet av Solli-Tangen selv sammen med Sven Atle Kopperud fra Dimmu Borgir, eller Silenoz som han kaller seg i heavy metal-sammenheng.


Utover disse finner vi dobbel spellemannsvinner og tidligere Bobbysocks-kollaboratør Vidar Busk, Carina Dahl i samarbeid med blant andre A1-medlemmet Ben Adams, sørlendingen og Beat for Beat-deltakeren Tom Hugo, sangeren og danseren Julie Bergan, også hun i samarbeid med A1-Ben Adams, og Mimi Blix som nok huskes for sin deltakelse i MGP i 2011, hvor hun røk ut i «sistesjansen» til fordel for Sie Gubba. Delfinalen eksploderer ut av fjernsynet ditt på NRK-kanalen førstkommende lørdag.

ANNONCE