Nyhet

Converge til Tønsberg

Hardcoreveteranene bestiger Slottsfjellet til sommeren.

Converge fra Salem, Massachusetts har gjort seg bemerket på hardcorescenen i noen år allerede. Bandet ble dannet så tidlig som i 1990, og deres første album, «Halo in a Haystack» ble utgitt i 1994. Siden den gang har de gitt ut sju album. Deres foreløpig siste album, «All We Love We Leave Behind», utkom i oktober i fjor.

For norske musikkfans er nok bandets gitarist, Kurt Ballou, et navn som bør klinge kjent. Ved siden av gjerningen som gitarist er han også en habil produsent, som vred på knottene og styrte spakene på Kvelertaks debutalbum, og han har også jobbet sammen med rogalendingene på deres kommende andrealbum.

Drøyt to måneder etter at «All We Love We Leave Behind» kom i butikkene, tok massachusetts-gjengen turen til Oslo, da de inntok Rockefeller i begynnelsen av desember. GAFFAs Truls Steinung var til stede, og kunne melde om en herlig energiutblåsning fra hardcoreveteranene.


– Rockefeller ønsket dem velkommen på sitt sedvanlige beskjedne vis, men hardcore-veteraner som de er, lot de seg tydelig ikke affisere av den relativt neddempede mottakelsen, og de leverte låt etter låt i en nærmest vedvarende, energisk utblåsning som også til en viss grad smittet til salen. Frontmann Jacob Bannon var over alt på scenen og ved minst ett tilfelle også plutselig ute i salen i et voldsomt sprang som må ha kommet rimelig overraskende på de som tilfeldigvis stod i veien. Bandet låt også over all forventning med et bunntrøkk fra bassist Nate Newton som virkelig var en powertrio verdig, og det er alltid gøy å se og høre  trommiser som Ben Koller som er overalt samtidig uten å noen gang miste kontrollen. Ballou fungerte nærmest som et stødig holdepunkt i alle galskapen på tross av han selv også bidro til den. Positivt var det også at lyden satt som en kule denne kvelden, skrev Steinung, og ga konserten fem stjerner.

Converge er nå klare for Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, som arrangeres fra 18.-20. juli. Fra før kan festivalen skilte med artister som Alt-J, Jonas Alaska, The Tallest Man on Earth, Heyerdahl, Razika, Kvelertak og Bendik.

ANNONCE