Nyhet

Bobby Womack rammet av Alzheimer

Soulstjernen opplever vanskeligheter med å huske sangtekster, og uttaler at han ikke føler seg hel som følge av symptomene.

– Det er ikke så ille akkurat nå, men det kommer til å bli verre, uttalte Womack til det engelske musikktidsskriftet NME.

Sangeren ble operert for prostatakreft i 2011 og gjennomgikk en suksessfull rekonvalesens, og han var i såpass god form at han spilte inn albumet «The Bravest Man in The Universe», som ble utgitt i sommer. Da Womack besøkte Houston i forbindelse med en konsert i april i fjor, ble han rammet av akutt åndenød og deretter innlagt på sykehus. En talsperson sa senere at sangeren skulle gjennomgå «en mindre hjerteoperasjon». Kort tid etterpå måtte Womack på nytt innlegges på sykehus etter en lungebetennelse, og i forbindelse med dette oppholdet oppdaget legene det de trodde var kreft i tykktarmen. I slutten av mai meddelte sangeren selv at han var friskmeldt etter en mageoperasjon som hadde som formål å fjerne en tumor i tykktarmen. Nå har den uheldige artisten blitt diagnostisert med Alzheimers, som er den vanligste formen for demens.

– Legen min forteller meg at han ser tegn til Alzheimers. Sykdommen er fortsatt i begynnelsesstadiet, men det kommer til å bli gradvis forverret. Jeg har vanskeligheter med å huske låttekster og navnene til mine familiemedlemmer og venner. Hvordan kan jeg ikke huske låter som jeg har skrevet? Det er veldig frustrerende, og jeg kjenner meg ikke hel, sier sangeren til NME.


Soulsangeren samarbeidet med Blurs frontmann Damon Albarn på «The Bravest Man in The Universe». Da Womack skulle hylle Albarn på en galla i september, kalte han sangeren  i stedet Damon Osbourne i sin takketale.

– Det er veldig pinlig at jeg ikke husket hans etternavn da jeg skulle presentere ham, sier Womack nå.

Etter en karriere som har spent seg over fem tiår, ble Womack opptatt i Rock'n'Roll Hall of Fame i 2009. Han debuterte med låten «Buffalo Bill» sammen med bandet The Womack Brothers som tiåring. Soullegenden Sam Cooke hjalp bandet med å få kontrakt på sitt eget plateselskap. The Womack Brothers ble senere mer kjent som The Valentinos, og da Cooke foreslo at de skulle forlate sitt tradisjonelle gospellydbilde til fordel for den mer moderne pop, krevde brødrenes far at de flyttet ut av barndomshjemmet. Cookes død i 1964 gjorde at brødrene la familiebandet brakk. Bobby gikk videre og ble en vel ansett studiomusiker, og spilte blant annet gitar på Aretha Franklins «Lady Soul». Womacks mest kjente låt er «Across 100th Street», som var å finne på soundtracket til filmen med samme navn – samt på Quentin Tarantino-filmen «Jackie Brown».


På 1980- og begynnelsen av 1990-tallet kjempet sangeren mot sin egen avhengighet til narkotika. Han spilte fortsatt inn musikk, men uten de helt høye listeplasseringene. Samarbeidet med Abarn kom til ved at han bidro med vokal på noen av Gorillaz' låter. Soulsangeren har sagt at han allerede har begynt å planlegge oppfølgeren til «The Bravest Man in The Universe». Tittelen? «The Best Is Yet To Come».

ANNONCE