Nyhet

Bobby Womack erklært frisk

Soulsangeren har gjennomgått en vellykket kreftoperasjon og er snart aktuell med nytt album.

Når man i den siste tiden har fått meddelt de triste nyhetene om at stjerner som Donna Summer, Robin Gibb og ikke minst Adam «MCA» Yauch har dødd som følge av kreft, er det derfor gledelig å kunne konstatere at enkelte er heldigere, og har klart å nedkjempe sykdommen før diagnosen blir for fremskreden til at noe kan gjøres.

I dag kom nyheten om at den 68-årige soulsangeren Bobby Womack er erklært frisk igjen, etter at vennen og bassisten Bootsy Collins i mars i år offentliggjorde at Womack hadde blitt diagnostisert med kreft i tarmen. Womack hadde derimot en positiv innstilling til behandlingen og til omstillingen han sto foran. På Womacks Facebook-side, kan man nå lese en uttalelse fra hans støtteapparat.

– Vi er svært glade for å kunne meddele at Bobby Womack har gjennomgått en suksessfull operasjon. En svulst ble fjernet i går kveld, og denne viste seg å være godartet. Vi ønsker ham lykke til i rekonvalesensperioden. Takk for alle gode ord og  støtteerklæringer.


Bobby Womack ble født i 1944, og gjorde seg først bemerket som vokalist i bandet The Valentinos – som Womack startet sammen med sine fire brødre – omtrent på samme tid som han fungerte som gitarist i bandet til sangeren Sam Cooke, som på tragisk vis ble skutt og drept i 1964, bare 33 år gammel. Womack skapte en større skandale da han året etter Cookes dødsfall giftet seg med enken hans. (Som en morsom fotnote til hele denne saken, anbefales det å sjekke ut Sam Cookes livealbum «At The Copa», hvor Cooke – med Womack i bandet – spiller sjarmerende, men ekstremt slurvete versjoner av sine egne låter.)

Senere utmerket Womack seg både som låtskriver og soloartist. Han skrev blant annet låten «It's All Over Now», som ble låten Rolling Stones fikk sin første førsteplass med på de engelske hitlistene. Senere fikk han hits som «Lookin' For A Love», «Tht's The Way I Feel About Cha», «Woman's Gotta Have It» og «Across 110th Street».

Snart er Womack aktuell med sitt første album på tretten år, det ydmykt titulerte «The Bravest Man In The Universe». Albumet er produsert av blant andre Damon Albarn, og slippes rundt midten av juni måned. Albarn og Womack har også funnet tid til å samarbeide med det mye omdiskuterte stjerneskuddet Lana Del Rey.


ANNONCE