Nyhet

Vampire Weekend legger alt på bordet

Etter mye hemmelighetskremmeri avslører amerikanerne tittel, låtliste og coveret til sitt kommende tredjealbum.

Tidligere kunne amerikanerne i Vampire Weekend annonsere at de slipper sitt kommende album mandag 6. mai. Nå har man også fått klarhet i albumets tittel.

Foranledningen til offentliggjørelsen av albumtittelen er derimot noe spesiell. Musikknettstedet Pitchfork skrev om at det i gårsdagens utgave av The New York Times ble publisert en liten annonse med teksten «Modern Vampires Of The City May 7, 2013». Om man bare skriver ut majusklene, skulle dette bli «MVOTC», noe som stemmer godt over ens med den mystiske Twitter-beskjeden Vampire Weekend postet for drøyt to uker siden.

Bandet klarte derimot bare å holde seg til i dag, og de har bekreftet at deres kommende, tredje album faktisk får tittelen «Modern Vampires Of The City». I samme anledning har de også publisert låtlisten, som kan skues nederst i denne saken.


I et intervju med det engelske musikkmagasinet Q, snakket frontmann Ezra Koenig om det nye albumet, som etter sigende skal låte mer organisk og mørkere enn deres tidligere album.

– Det føles som det tredje kapittelet i en bok. Vi skapte et par karakterer på vårt første album, noen av dem er virkelig mennesker og andre er oss selv, så det har ikke vært vanskelig å følge deres utvikling og å forstå hvilke problem de må forholde seg til og se hvordan livet deres forandres, sa Koenig.

Han forklarte også at informasjonsflyten på Internett er en av grunnene til det treårige oppholdet mellom det kommende albumet og deres forrige album, «Contra».


– Man slipper noe nytt og det skapes et slags hysteri, men det legger seg veldig fort. Man kan få ett eller to år basert på hva som fungerer i tiden, men etter det er du bare så bra som dine låter, sa frontmannen til Q Magazine.

Låtlisten til «Modern Vampires Of The City»:

1. Obvious Bicycle
2. Unbelievers
3. Step
4. Diane Young
5. Don't Lie
6. Hannah Hunt
7. Everlasting Arms
8. Finger Back
9. Worship You
10. Ya Hey
11. Hudson
12. Young Lion


ANNONCE