Nyhet

Nytt album fra Mogwai

De skotske postrockerne gir ut soundtracket til fransk zombie-fjernsynsserie.

Glasgow-kvintetten Mogwai er klare med et nytt album, som har blitt skapt som et soundtrack til den franske thriller-serien «Les Revenants», som oversatt betyr «spøkelser». Det kommende albumet vil inneholde fjorten låter.

Mogwai ble hyret inn til fjernsynsserien grunnet deres arbeid med Douglas Gordons kommende dokumentar om den franske fotballspilleren Zinedine Zidane, som har fått navnet «Zidane: A 21st Century Portrait».  

Tidligere har bandet vært kjent for sine øredøvende lydlandskaper, hvor fuzztunge gitarer og melodiske basslinjer har dominert de ofte vokalløse låtene, noe som har tilført låtene dynamisk fremdrift og kontrast. Med det nye albumet har skottene hoppet over på andre, musikalske stier. Borte er de karakteristiske gitarlagene, og i stedet har de valgt å fokusere på piano og synthesizere som bærende elementer i komposisjonene.


– Hele prosessen var helt ny for oss. Oppgaven som ble gitt oss var veldig vag – noe som var ideelt – men det var likevel fortsatt den første gangen vi jobbet med instruksjoner, noe som også påførte oss en form for begrensning. Ettersom det var en fjernsynsserie, var det mer enn fire ganger så lang tid på skjermen som vi skulle sette musikk til, og det skulle i tillegg lages på nokså kort tid, sier bandets frontmann, Stuart Braithwaite, i et presseskriv. 

– Spenningen finnes allerede innebygd i historien, så med det i tankene tenkte vi alle at vi kun kunne tilføre noe til fjernsynsseriens atmosfære. Det har definitivt gjort musikken mer avdempet enn et normalt Mogwai-album, hvor atmosfæren utelukkende blir skapt av musikken, legger frontmannen til.

Handlingen i «Les Revenants» tar for seg en fransk småby i Alpene, hvor døde landsbybeboere begynner å dukke opp igjen, tilsynelatende i god form. Fjernsynsserien ble vist på Canal+ i Frankrike og Belgia mot slutten av fjoråret, og så langt har TV-kanalen kun tilstedekommet med én sesong.


«Les Revenants» utkommer 25. februar.

ANNONCE