Nyhet

Nattjazz lanserer første fem

Både unge, lovende og returnerende, gamle helter til Bergen i månedsskiftet mai-juni.

Nattjazz slipper i dag de første fem artistene til årets festival, blant dem finner vi den famøse jazzsangeren Dee Dee Bridgewater og folk/americana-helten Will Oldham. 

Grammyvinneren, Tony-winneren og FN-ambassadøren Dee Dee Bridgewater regnes som en av nåtidens største jazzvokalister. Hun har i senere tid jobbet med å tolke musikken til vokalister som har inspirert henne i løpet av karrieren. Når hun stiller på den nye scenen i Røkeriet åpningsdagen 22. mai, er det ingen ringere enn Billie Holiday som skal tolkes. 

Den famøse singer-songwriteren Will Oldham (bildet), denne gangen med pseudonymet Bonnie «Prince» Billy, returnerer til festivalen etter to utsolgte konserter på Sardinen i 2010. Også han får bryne seg på Røkeriet denne gangen, søndag 26. mai. 

Også på plakaten: Michael Kiwanuka. I krysningspunktet mellom soul, funk og jazz ga han ut det kritikerroste debutalbumet «Home Again» i fjor, og vant like greit BBCs «Sound of the Year»-kåring, foran artister som Frank Ocean, Azaelia Banks og Skrillex. GAFFAs Souhail Hassan anmeldte «Home Again» da det kom for et drøyt år siden og sa blant annet:

– Kiwanuka synger med masse følelse i stemmen, og de låtene han skriver er rike på relevante og litt sørgmodige tekster. Det er behagelig low key og melodisk folkaktig soul med healende krefter. Selv om det er velutført og overbevisende, er det ikke mye kraft over Kiwanuka. Det er lyttemusikk med stort L, og man finner ingen låter med raskere tempo eller humørløftere på skiva. Men er man den ettertenksomme, følsomme typen, vil Kiwanuka gå rett inn. På den måten har denne stygge andungen, særlig i forhold til hva som er hot på hitlistene akkurat nå, men han har likevel en sjanse til å sette sitt avtrykk også der og gjøre en forskjell, avsluttet Hassan og ga albumet fire av seks stjerner.

I tillegg til de ovennevnte tre kommer også amerikanske Patricia Barber Quartet og den brasilianske perkusjonisten Cyro Baptista til årets festival. Det hele finner sted fra 22. mai til 1. juni og billettsalget starter førstkommende fredag, altså i morgen, 9. februar klokken 09:00. Nærmere detaljer kan du finne på festivalens nettsider.

ANNONCE