Nyhet

King Midas er tilbake

Comebacksingelen til King Midas hadde verdenspremiere på Stuart Maconie's Freak Zone på BBC Radio 6 i går kveld - hør låten her.

Det har gått seks år siden King Midas slapp det forrige albumet, men nå ser det ut til at King Midas lader opp til det etterlengtede femte albumet. Første smakebit dukket opp fra uventet hold i går kveld.

BBC-programleder Stuart Maconie var på plass i Oslo under by:Larm, og dedikerte mesteparten av gårsdagens sending av Freak Zone til norsk musikk. 

På sine vandringer under festivalen, møtte han tilfeldigvis King Midas-vokalist Ando Woltmann i en bar, og de begynte å snakke om legendariske Can. Det kom kjapt frem at Woltmann driver med musikk selv, og Maconie forlot baren med «Snow», en splitter ny King Midas-låt, som han spilte under sendingen sin i går kveld.


Detaljer rundt det kommende albumet er foreløpig ikke klart, men ryktene de siste årene skal ha det til at det kan være konseptbasert og muligens også et dobbeltalbum - dog ingenting av dette er bekreftet. Det er snart to år siden King Midas begynte å legge ut teasers i forbindelse med dette femte albumet, men så ble det stille. Ryktene har dermed også beveget seg i retning at bandet er oppløst. Sistnevnte kan vi i alle fall nå bekrefte at ikke er tilfelle.

Bandet selv avslørte ikke mye da de i går fortalte at låten kom til å spilles:

– Pip! Verdenspremiere på vår nye singel, «Snow», hos Stuart Maconie's Freak Zone på BBC i kveld...


For å høre «Snow» er det bare å spole frem til 6:50 ut i sendingen på denne siden.

ANNONCE