Nyhet

Bergensere i boks

Sondre Lerche og Young Dreams stuet seg sammen i en container under fjorårets Øyafestival for å spille hverandres låter. Nå kan de tre låtene høres på WiMP.

På backstageområdet til Øyafestivalen i fjor sommer, ble det satt opp en blå container som på utsiden så relativt streit ut, men som på innsiden var utformet som et studio. Musikkstrømmingstjenesten WiMP, NRK P3 og Øyafestivalen inviterte deretter en rekke artister til å samarbeide i containerens mulm og mørke.

– Tanken bak Øyacontaineren var å benytte seg av den kreative og skapende kraften som ligger i mangfoldet av artister som besøker festivalen, og deretter forsøke å fange slike øyeblikk. Musikk er så mye mer enn bare albumrelease og turnevirksomhet, noe vi også fikk bevist med vår aktivitet på Øyafestivalen, sa WiMP-sjef Sveinung Rindal, som beskrev prosjektet som en stor suksess.

Tidligere har vi på gaffa.com presentert låter utført i samarbeid mellom Susanne Sundfør, Susanna Wallumrød og Siri Nilsen, men denne gangen har musikkstrømmingstjenesten lagt ut en trespors EP med bergensartistene Sondre Lerche og Young Dreams (bildet).

Sammen gikk musikerne inn i containeren på festivalens varmeste dag, og resultatet ble minneverdige fremføringer av Young Dreams-låtene «Fog of War» og «Young Dreams», samt Lerche-komposisjonen «When The River».

Bergen er som kjent en relativt liten by og forbindelsene er tallrike, så samspillet bydde ikke på nevneverdige problemer, skal man tro Sondre Lerche.

– Siden vi har turnert sammen så har vi sikkert litt peiling på hverandres låter. Og Chris Holm fra Young Dreams er jo min bassist, også, så han kan jo begges repertoar veldig bra. Men da jeg skulle synge Young Dreams-låten, var det litt spooky, nettopp fordi den egentlig synges av Chris. Tror han gjør den bedre, men det er jo festlig med litt variasjon, sier Lerche, som også kan legge til at han har spilt inn låter med Young Dreams-medlemmer bak pleksiglasset.

– Jeg har i alle fall spilt inn noen låter med Matias (Tellez, gitarist og låtskriver i Young Dreams, red. anm.) som produsent. Det var dødsgøy, vedgår Lerche.

Nok snikksnakk, sjekk ut øyacontainer-EP-en til Sondre Lerche og Young Dreams ved å simpelthen klikke her.

ANNONCE