Nyhet

Sondre Lerche med ny musikk i "gammel" drakt!

Om Sondre Lerches nye single «You Are Impossible» minner noe om uttrykket fra hans album nummer to, Two Way Monologue (2004), så er det en god grunn til det.

Låten ble nemlig skrevet i samme åndedrag som flere av sangene som endte opp med å bli nøkkellåter på den internasjonalt suksessfulle oppfølgeren til Sondre Lerches debutalbum. Men «You Are Impossible» ble borte i mylderet av låter som var kandidater til albumet, og selv komponisten selv glemte raskt at låten i det hele tatt fantes. Inntil han tidligere i år begynte å saumfare harddisker og arkiv etter hjemmelagde demoer og forlatte studioinnspillinger fra Two Way Monologue-tiden. Hvorfor? Allerede 9. mars i år rundet Two Way Monologue tjue år, og i den forbindelse ønsker Lerche å feire albumet med en remastret dobbel vinyl-utgave til høsten, med et knippe tidligere uutgitte bonusspor. 

Men «You Are Impossible» er ingen gammel innspilling. Den ble tvert imot ferdigstilt i Bergen for bare en måneds tid siden. Lerche fant mye rart i arkivene, og mye av det foretrekker han at nettopp forblir i arkivene.

«Når jeg graver og lytter tilbake er det nesten skremmende hvor kort vei det var fra håpløs til inspirert, og tilbake igjen. Jeg skrev veldig mange sanger på den tiden, og selv om noen gode låter glapp underveis, var det også mye gråstein å finne som jeg er glad jeg ikke insisterte på å dele. Men «You Are Impossible» likte jeg umiddelbart da jeg hørte den igjen. Og fordi jeg helt hadde glemt at jeg i det hele tatt skrev den, fikk jeg opplevelsen av å høre låten som en hvilken som helst låt jeg ikke kjente. Jeg likte den godt», forteller Lerche.

SJEKK UT DEN 20 ÅR GAMLE/ SPLITTER NYE LÅTA NEDENFOR: 


ANNONCE