Nyhet

Alicia Keys blir produktdesigner

Får som oppgave å designe høyteknologiske duppeditter.

Det kanadiske foretaket BlackBerry, som blant annet produserer smarttelefonen med samme navn, har sikret seg kreativ forsterkning, denne gangen i form av den flerfoldig Grammy-belønnede artisten Alicia Keys, som i skrivende stund foretakets globale, kreative sjef. Med sine mange kontakter innenfor underholdningsbransjen og sosiale medier skal hun gi foretaket et løft og utvikle deres kommende produkter.

Med produsenter som blant annet Apple, HTC og Samsung, har ikke BlackBerry fått det største fotfestet i den norske markedet, men det hevdes at 21 millioner mennesker bruker BlackBerry-produkter på verdensbasis.

Det er heller ikke første gang Keys samarbeider med store bedrifter. Hun ahr tidligere blitt benyttet som designer for skomerket Reebok, hvor hun har en egen kolleksjon.


Keys – hvis egentlige, fulle navn er Alicia Augello Cook – platedebuterte i 2001 med albumet «Songs in A Minor» – som, til tross for navnet, bare inneholdt én låt i a-moll. Titteltrikseriet til tross, albumet har per dags dato solgt 6,2 millioner eksemplarer, og ved Grammy-utdelingen i 2002 fikk Keys hele fem priser for albumet, blant annet for låten «Fallin'».

Hennes femte og foreløpig siste album kom i november, og fikk tittelen «Girl on Fire». Albumet ble anmeldt av GAFFAs Sohail Hassan, som mente at artisten ikke fikk brent av så mye krutt på albumet, til tross for en celeber gjesteliste.

– På tross av en stjerneparade av medvirkende krefter som eksempelvis Bruno Mars, Emeli Sandé, Babyface, Darkchild, Swizz Beats, Salaam Remi, Frank Ocean og Maxwell, er det fint lite på albumet som kvalitetsmessig kan måle seg med de første albumene fra frøken Keys. Bruno Mars-låten «Tears Always Win» Babyfaces «That's When I Knew», Darkchilds «Listen To Your Heart» og Frank Oceans «One Thing» er alle sammen vakre og velskrevne ballader, men de når altså ikke samme høyder som Keys' tidligere mesterverker, skrev Hassan, og ga albumet tre stjerner.


I vår legger Alicia Keys ut på en lengre europaturné som begynner i Liverpool 18. mai, men foreløpig ser det ikke ut til at hun tar turen innom Norge.

ANNONCE