Nyhet

- Jeg føler meg malplassert på en rød løper

Moddi, Lars Vaular og Øystein Greni om sine Spellemann-nominasjoner. Stemningen er...vel, den er der.

Nominasjonene til Spellemann 2013 ble offentligjort fredag. Kritikerfavoritten Moddi har blitt nominert i kategoriene Vise og Popsolist pluss likesågreit to ganger i kategorien Komponist, for det engelskspråklige Set the House On Fire og det norske Kæm va du?   

GAFFA sa hei.

Hvordan er det å være nominert?


- Jeg føler meg veldig malplassert, på rød løper, med presse og champagne. Det er langt fra min verden. Det er jo ikke nominasjoner som gjør at du driver med musikk.

Er det en kategori du helst vil vinne?

- Vise! Alltid. Det er liksom en kategori som anses som gammeldags og utdatert, og mitt mål er på en måte å fornye den, ungdommenliggjøre den litt.


Noen andre du heier på?

- Nei, alle er jo dritbra. Også vil jeg liksom ikke komme her og være kongen på haugen.

Hva gjør du hvis du vinner?


- Jeg takker og bukker og ber om hjelp til å bære. De er jo så tunge, de prisene. Jeg delte ut en i fjor og jeg synes direkte synd på de som måtte frakte den på et SAS-fly.

Også Lars Vaular, hvis nyeste album 1001 Hjem fikk 5 stjerner i boka av GAFFA, har plukket opp et par nominasjoner, i den nye Urban-kategorien og i kategorien Tekstforfatter (seff). 

Hva synes du om å bli nominert?


- Jo, det er kjempestas. Jeg setter mer pris på det enn jeg gjorde før. Men det gjør jeg med alt i livet, egentlig.

Er det noen kategorier som betyr mer for deg enn andre?

- Nei, egentlig ikke. En skulle jo tro tekst, siden det er kjernen av det jeg gjør, men nei. Jeg er klar for alt. Bring it on.


 Og la oss ikke glemme Øystein. Greni altså. Bigbang er nominert i kategorien Rock. Ikke at veteranen er megaoptimistisk. 

Hvordan er det å være nominert?

Haha, er det greit å si at jeg er litt bitter fordi vi aldri vinner?


Så vil du si at Spelleman betyr mye for deg?

Nei, det har det jo egentlig ikke gjort, så jeg kan ikke lyve og si at det er det nå. Men igjen, det hadde vært stas å vinne. All oppmerksomhet er jo bra for karrieren. Men det viktigste er at man trives med det man gjør.

ANNONCE