Nyhet

Beatles med ny rarities-samling

Rett før jul! Og rett før copyrighten går ut! For et sammentreff. Men alle Beatles-fans (som ikke liker bootlegs) får en glimrende julegave.

Tidligere i høst kom The Beatles Live At The BBC Vol. 2 som samlet flust av tidlige Beatles-klassikere i liveutgave, og nå slipper plateselskapet Parlophone, EMI, Universal en finfin samling av rarities og studioopptak fra 1963 på iTunes for å forhindre at sangene faller utenfor copyrightregler, og dermed kunne (gisp!) blitt gratis.

Copyright-regler i EU tilsier nemlig at opptak er beskyttet i 70 år dersom de har fått en offisiell utgivelse, og 50 år om de ikke har det. Derfor kommer nå studioopptak fra Please Please Me-tiden i en pen og pyntelig digital utgivelse til den nette sum av 400,- via Apple. 

De Beatles-fanatikere som ikke allrede har anskaffet seg en av de mange bootlegsene av opptakene, vil dog gladelig droppe den julegaven til svigertante og heller kjøpe seg dette knippet med Lennon/McCartney/Harrison/Starr feilskjær og liveopptak. 


Blant de 15 outtakesene finnes blant annet førsteopptak av From Me To You og demoopptak av Bad To Me, samt 40+ liveopptak av tidlige Beatles-hits og mindre hits fra BBC-arkivet. 

ANNONCE