Nyhet

Alternativ Julekalender, luke #17: Lumikide

En låt om å vente og en juleliste i dagens luke.

Ah, det er klart for en aldeles nydelig låt. Lumikide består av Birgitta Alida Hole (vokal og synth), Martin Miguel Almagro Tonne (gitar) og Axel Skalstad (trommer) og er et av de kuleste nye bandene vi har stiftet bekjentskap med i det siste. Ikke dumt!

Julehilsen fra Lumikide

Hei! Vi er Lumikide og er så heldige å få ha med låta 'Wait' i Alternativ Julekalender, premiere til og med! Den kan kanskje sies å handle om mye rart, men først og fremst handler den om å vente. Vente på folk, kjærligheten, innse at det ikke er noen vits i å vente fordi det man venter på uansett ikke innfrir forventningene, og så justere kikkerten og begynne å tenke på noe annet. 


Litt sånn føles det med jula også innimellom; reklamer, TV, kjøpesentre og nervøse husmødre og -fedre heller bensin på juleforventningsbålet, og man ender opp med et uoppnåelig bilde av hvordan den perfekte jul skal være, full av plettfrie juletrær og dansende smånisser. Og så kommer kanskje julaften, man sitter der, ingen alver danser og juletreet ser bare helt OK ut, og først nå kommer innsikten om at idealjula kanskje ikke er så ideell likevel. Men så får man det kjempebra for det! Uansett om det betyr at man sover lenge, spiser en grandis til frokost og ser på Tre Nøtter Til Askepott eller at man tar på seg finstasen og møter hele storfamilien i kirka, så gå det jo an å få en fin jul uten å egentlig stresse så veldig. Derfor har vi laget en liste med fine/koselig/morsomme ting folk over hele verden gjør i jula, som ingen julestresser på ditt nærmeste kjøpesenter vil kunne tipse deg om:

Stå med ryggen mot døra og kast en sko over skuldra. Hvis den lander med tåa mot døra, er det ikke lenge til du møter drømmeprinsen/prinsessen! (Tsjekkia)

Stapp i deg så mye Kentucky Fried Chicken du klarer, det er jul! (Japan)


Tenn et lys på en kirkegård (Finland)

Ta på deg rulleskøytene og rull avgårde til julegudstjenesten. (Venezuela)

Dekk juletreet med lekespindelvev og -edderkopper! (Ukraina)


Kle deg ut som et monster, drikk deg full og løp rundt og plag folk, fortrinnsvis slemme barn. (Østerrike)

Sett bein på en trestubbe, tegn et ansikt på den og mat den fram til julaften. Da setter du den i peisen, slår den med pinner og ber den bæsje godteri og andre godsaker. (Spania/Catalunia)

Glem juleribba, og disk opp med litt kiviak: selskinn fyllt av gjærede (hele) småfugler, som har ligget under en stein i flere måneder. (Grønland)


Det går også an å bare gi en klem til en du er glad i. Uansett: God jul!

Hilsen Lumikide 


ANNONCE