Nyhet

Franske elektronikalegender lager norsk filmmusikk

Air står for lydsporet til den nye Aksel Hennie-filmen «Pionér».

Den franske elektronikaduoen Air debuterte tilbake i 1998 med den kritikerroste «Moon Safari», og to år senere sto de for filmmusikken til Sofia Coppolas kritikkerroste «The Virgin Suicides». Nå melder Dagbladet at Air igjen skal lage filmmusikk, og at det er den nye norske storfilmen «Pionér» som får æren av å bli lydlagt av franskmennene.

«Pionér» er regissert av Erik Skjoldbjærg, og er lagt til de første årene av det norske oljeeventyret, hvor vi følger dykkerne som ofret mye for landets fremtidige rikdommer. Aksel Hennie, Ane Dahl Torp og Jørgen Langhelle er blant skuespillerne som bidrar.

— Store maskiner, fare, spenning, dypt hav og trykkabiner gjør at musikken må være tung, legendarisk og rik, sier Airs Jean-Benoît Dunckel overfor avisen.


Nicolas Godin, duoens andre halvdel, avslører også at arbeidet med filmmusikken til «Pionér» var annerledes enn alt annet Air har gjort tidligere:

— Til å begynne med eksperimenterte vi med pustelyder fra dykkere og ulike elektroniske lydbilder tatt fra undervannsverdenen, men regissøren ønsket et mer klassisk filmsoundtrack med orkesterlyd. Det var bra for oss å måtte fornye oss selv ved å skrive musikk direkte for et orkester. Denne prosessen er annerledes enn alt annet vi har gjort.

«Pionér» har norsk kinopremiere 30. august, og traileren ser du her:


ANNONCE