Nyhet

Amerikansk legende med musikk til "norsk" film

Ingen ringere enn Scott Walker skal komponere lydsporet til Mona Fastvolds neste film.

Internasjonale musikklegender og norsk film har kanskje ikke vært en dagligdags kombinasjon, selv om det passer å nevne at franske Air sto for lydsporet til Aksel Hennie-filmen "Pionér" i fjor.

Nå melder imidlertid Filter at Scott Walker (bildet) skal stå for filmmusikken til den norske regissøren Mona Fastvold sin neste film, "The Childhood Of A Leader". Walker regnes for å være en tung kultfigur både i kraft av sin tid med The Walker Brothers på 60- og 70-tallet, og ikke minst en strålende solokarriere hvor han har gått fra å være en crooner med storband til å gi ut noen av de særeste utgivelsene på markedet i de senere år.

I 2012 kom albumet Bish Bosch, som kun fikk to stjerner her i GAFFA, og om noen dager slipper han albumet Soused sammen med Sunn O))).

Scott Walkers liv og karriere var også tema for den David Bowie-produserte 2006-dokumentaren "30th Century Man".

Fastvolds forrige film, "Søvngjengeren", fikk for øvrig svært gode kritikker tidligere i år, og det er allerede klart at tyngre skuespillernavn som Robert Pattinson, Tim Roth, Juliette Binoche samt nykommeren Stacy Martin, kjent fra Lars von Triers "Nymphomaniac", skal spille roller i hennes nye film.

Så spørs det om det blir plass til GAFFAs coverstjerne Sondre Lerche denne gangen nå som Scott Walker skal komponere filmens lydspor. Lerche sto nemlig for soundtracket til "Søvngjengeren", og en smakebit derifra kan sjekkes ut her.

ANNONCE