Nyhet

Øya fyller på

En stykk amerikansk indiehelt og en stykk norsk sjarmør er meldt klar for Øya 2013.

To godbiter ble i dag meldt klare for årets utgave av Øyafestivalen. Først ut er Phosphorescent, som fikk gode skussmål for sitt ferske album av GAFFAs anmelder:

– Arrangementene er bredere, følelsene voldsomme og ambisjonene formidable. Åpningssporet er en uttalt påkalling: «Sun, Arise! (An Invocation, An Introduction) som fullendes i siste låt; «Sin's Arising (A Koan, An Exit)». Mellom der ligger en historie av låter som tekstlig danner en egen, grufull, og akk så vakker, mytologisk hymne.

Neste ut er en mann som knapt trenger noen introduksjon lengre, nemlig Mikhael Paskalev (bildet). Han imponerte GAFFAs anmelder så nylig som på lørdag, da han fylte Parkteatret i Oslo to ganger på én og samme dag:


– Det er ingen tvil om at den halvt bulgarske herremannen har vokst i rollen som entertainer, og at økende selvtillit på scenen har vært en avgjørende suksessfaktor. Når musikk skal gjøres på en leken og morsom måte, må det gjøres av noen som virkelig har trua på seg selv for å virke ekte, og Paskalev kombinerer stor takknemlighet med en halvcocky innstilling. Han er en gentleman på scenen. 

Festivalpass til Øya er utsolgt, men det er fortsatt dagspass igjen til alle dager. Sjekk hvem som spiller hvilke dager over hos Øya.

ANNONCE