Nyhet

Yeasayer utsetter Europa-turné

Brooklynbandet kommer likevel ikke til Europa denne måneden, grunnet familieårsaker, melder bandet via sosiale medier.

Forrige lørdag fikk Yeasayer-gitarist Anand Wilder og hans kone en liten jente, noe som har fått bandet til å stokke om på planene om å reise til Europa allerede til helgen. Deres europaturné skulle etter planen begynne allerede førstkommende søndag i Berlin, men alle deres planlagte konserter i Europa er nå utsatt. Nå flyttes turneen frem en drøy måned.

Grunnet familieårsaker har vi utsatt vår septemberturné i Europa. Vi har det alle bra, og vi jobber nå med å flytte konsertdatoene til slutten av november og begynnelsen av desember. Vi lover å ta turen over Atlanterhavet , og vi setter pris på deres forståelse og lover å gjøre det godt igjen, heter det i en pressemelding fra Brooklyn-bandet.

Bandet skulle egentlig spille neste torsdag (20. september) på Rockefeller. Niklas Henriksson hos Goldstar Booking bekrefter at det jobbes på spreng med å finne en ny dato for Yeasayers konsert.


– Vi skal gjøre alt vi kan for å få til en dato i slutten av november eller i begynnelsen av desember. Skulle folk likevel ønske å bytte inn billettene sine, kan de selvsagt gjøre det der de kjøpte dem, sier Henriksson.

Yeasayers tredje studioalbum, «Fragrant World», kom den 21. august i år. GAFFAs anmelder Rune Schlosser kalte albumet både uforutsigelig, dansbar og tilgjengelig.

På tross av et spraglete uttrykk, hvor det inngår mange typer alternative instrumenter og lyder til å krydre lyduniverset, klarer bandet å fremkalle flere tilgjengelige komposisjoner som unngår å bli tømt for ikke-oppdagede fasetter.


Den suverene «Henrietta» blir bygd opp av en frekk bassgang, forvrengt gitar(?) og et tilbakelent åttitallspoppet beat. En groovy «Devil And The Deed» og en minimalistisk oppbyggende «Glass Of The Microscope» er tilsvarende høye fjell på «Fragrant World», hvor tilgjengeligheten avler tidvis monotoni, men samtidig gjør det til et godt sted for nye lyttere av den eklektiske Brooklyn-kvartett å hoppe på toget, skrev Schlosser, og ga plata fire stjerner.

ANNONCE