Nyhet

Sonic Youth slipper plate

Kvartetten utgir liveopptak fra «Bad Moon Rising»-turneen i 1985.

Sonic Youth: Fortsatt levende, satt på vent eller en saga blott? Etter at gitarist Thurston Moore og bassist Kim Gordon i fjor skilte lag etter 27 års ekteskap, gikk plutselig hele bandet en usikker fremtid i møte.

Enkeltmedlemmene har derimot ikke sluttet å lage musikk og turnere, heller tvert om. Oslos konsertsommer har i år på mange måter stått i Sonic Youths tegn. Lee Ranaldo spilte to konserter på Blå – sammen med trommeslager Steve Shelley, som også tok turen tilbake til Gut Feelings-festivalen i slutten av juni sammen med bandet Disappears. Thurston Moore opptrådde under Øya-festivalen, og fant tid til å stikke på Parkteatret og støye litt før han reiste tilbake over dammen.

Kim Gordon har allerede spilt på Blå i sommer, sammen med den japansk-amerikanske perkusjonisten Ikue Mori. Onsdag 26. september tar hun igjen turen til konsertstedet, denne gang sammen med impro-gitaristen Bill Nace, som hun har konseptet Body/Head sammen med. I går sprang dessuten nyheten om at Gordon har blitt hyret inn som trekkplaster under foredragsdelen av by:Larm 2013, hvor hun etter sigende vil bli intervjuet om sine erfaringer som banebrytende musiker gjennom nærmere tretti år.


Til tross for at Sonic Youth kanskje ikke vil trekke inn i studioet igjen sammen, er det planlagt en ny utgivelse med bandet. Skjønt, «ny» er kanskje ikke det beste adjektivet man kan bruke i denne sammenhengen. Mandag 12. november slippes en liveplate med bandet, med et opptak som ble gjort på Smart Bar i Chicago i august 1985. Bandet var da midt inne i en turné i forbindelse med slippet av albumet «Bad Moon Rising», deres andre album. Plata ble tatt opp på en firespors kassettopptaker, og inneholder etter sigende de fleste låtene fra andrealbumet, samt tidlige versjoner av «Expressway To Yr Skull», «Secret Girl» og «Kat'n'Hat». Fra før eksisterer det offisielle bootleg-albumet «Walls Have Ears», som ble tatt opp i London i oktober 1985, og utgitt allerede i 1986. Låtlisten på «Walls Have Ears» er også nokså lik det kommende livelabumet fra Chicago.

Plata er mikset og mastret av bandet selv, og vil foreligge på dobbel vinyl, CD og i digitalt format, utgitt på bandets egne Goofin' Records. Låtlisten er som følger:

1. Hallowe'en
2. Death Valley '69
3. Intro/Brave Men Run(In My Family)
4. I Love Her All The Time
5. Ghost Bitch
6. I'm Insane
7. Kat 'N' Hat
8. Brother James
9. Kill Yr Idols
10. Secret Girl
11. Flower
12. The Burning Spear
13. Expressway To Yr Skull
14. Making The Nature Scene


ANNONCE