Nyhet

Russisk minister vil løslate Pussy Riot

– En forlengelse av fengselsstraffen er lite konstruktivt.

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev mener at de fengslede Pussy Riot-medlemmene skal løslates. I følge Wall Street Journal, uttalte Medvedev seg i et møte i partiet Forent Russland om Pussy Riot og dommen de har fått.

– En forlengelse av fengselsstraffen er i dette tilfellet et lite konstruktiv forslag, sa Medvedev.

Tre medlemmer av det feministiske punkbandet Pussy Riot ble nylig dømt til en toårig fengselsstraff, etter ha sittet varetektsfengslede i fem måneder. De ble arrestert og siktet for «hooliganisme motivert av religiøst hat», etter å ha utført en protestaksjon mot den russiske regjeringen. Statsminister Medvedev kritiserer dommen mot de tre medlemmene.


– Begrepet er veldig sterkt. Jeg vil nesten kalle det en fryktelig byrde. Jeg vil ikke overstyre dommeren, men den tiden de har tilbrakt i varetekt er i hovedsak mer enn lang nok for å få dem til å tenke over episoden, om det var på grunn av deres egen dumhet eller av andre grunner, uttalte statsministeren og eks-presidenten.

Medvedev sa imidlertid at bandets oppførsel hadde opprørt ham, og at han var lei av alt hysteri rundt saken. Dommen vil bli overprøvd den 1. oktober. 

ANNONCE