Nyhet

Okkultokrati slipper album

Bandets andre studioalbum utgis i slutten av oktober. Hør låten «No Ouroboros» allerede nå!

Kvartetten Okkultokrati loddet stemningen i hovedstaden med å slippe en demotape og EP-en «Knarkskog», før de albumdebuterte i mars 2010 med «No Light For Mass», et album som i stor grad ble forbigått av de større avisene her til lands, men som ble plukket opp og hylet av undergrunnen.

Okkultokrati tilhører kollektivet Black Hole Crew, som de danner sammen med band som Dark Times og Haust. Sammen med sistnevnte band lagde Okkultokrati oppunder julestria i fjor splitt-EP-en «Black Hole X-mas». GAFFAs anmelder Henning Scherer Skjørsæter fastslo at EP-en ikke utgjorde noen tradisjonell juleplate.

– Selv om vi ikke helt kjenner oss igjen i presseskrivets omtale av Okkultokratis bidrag som «Bohemian Rhapsody for utskuddene», skjønner vi tankegangen bak påstanden om at dette er «julehymnen for de som ser flyvende reinsdyr hele året». Begge sporene er seige, brutale og herlig misantropiske. I tillegg gjør jo utgivelser på sjutommere seg svært godt under juletreet. Uansett om sistnevnte er pyntet med glitter og lys, eller naglebelter og brukte sprøyter.


Kjøp denne i julegave til lillebror, og se mor freake ut på julaften, skrev Skjørsæter, og ga EP-en fem stjerner.

Etter utgivelsen av «No Light For Mass», har ikke bandet ligget på latsiden. Senere samme år kom EP-en «Ingen Veit Alt», og i februar i 2011 la bandet ut på turné i Europa sammen med sludgemetallerne i Kylesa. Også i sommer har bandet trukket inn i nightlineren og lagt ut på veiene, da de turnerte sammen med sørstatsmetallbandet Black Tusk på en kontinental rundreise som strakk seg fra Gøteborg i nord til München i sør.

Under Øya-festivalens siste dag, arrangerte Okkultokrati sammen med Dark Times og Problems en off-venue konsertkveld på visningsrommet Dortmund Bodega på Grønland da bandet Ceremony – nokså uanmeldt – dukket opp og dro i gang kvelden med et kompakt og heseblesende hits bestående av bare hits, til motsetning fra deres opptreden på Øya, som i all hovedsak bestod av nytt materiale.


I dag kunne kvartetten annonsere at deres andre album snart er å finne i butikkhyllene. Albumet har fått navnet «Snakereigns», og skal etter planen slippes mandag 22. oktober. Der «No Light For Mass» ble spilt inn i Caliban Studios med tidligere Haust-gitarist Ruben Willem bak spakene, er det nye albumet spilt inn i Malabar Studios, med Serena-Maneesh-frontmann Emil Nikolaisen bak pleksiglassruta.

Vokalist Henning Wisth skisserer forskjellene mellom de to albumutgivelsene.

– Plata skiller seg ut musikalsk ved at vi brukte ti ganger så lang tid på innspillingen som sist gang, var bedre forberedt, mer innøvd, og så videre. Pluss esset i ermet, selve sukaten i pølsa, som var Emil. Tekstmessig er forskjellen at der forrige plate handlet om new age, åndelighet, astralvirkelighet og mystikk, handler den nye om endelig dommedag, å bryte syklusen, bryte med livet, bryte med gjenfødelse. Bare fullstendig og komplett undergang og fortapelse. Både fysisk, emosjonelt og personlig. Slutt på sivilisasjonen, slutt på jorden, slutt på universet. Spreng hele skiten bort, sier vokalisten.


«Snakereigns» kommer altså den 22. oktober, på plateselskapet Fysisk Format. Mens man venter, kan man sjekke ut låten «No Ouroboros», som er første låt ut på det kommende albumet:

Okkultokrati - "No Ouroboros" by brooklynvegan

ANNONCE