Nyhet

Nick Cave bekrefter nytt album

Australieren og The Bad Seeds gir ut plate i begynnelsen av 2013, fem år etter forrige studioalbum.

Det har gått hele fire år siden sist man hørte fra Nick Cave and The Bad Seeds, da med albumet «Dig, Lazarus, Dig!!!», som kom i 2008. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Henrik Friis som betegnet albumet som fabulerende og rablende, og en utgivelse som viste et band med overskudd.

– I Bibelen vekker Jesus Lasarus fra de døde – noe Nick Cave alltid har spekulert på  hvordan «Larry» taklet, så på «Dig, Lazarus, Dig!!!» flytter han scenen for mirakelet til New York anno 1977 – hvor Lasarus raskt erkjenner at det er langt bedre nede i graven. Det er groteskt-morsomt, det er fabulerende og kommenterende – og ledsaget av en naken, skramlende rock er det med til å gi en fornemmelsen av at nær alt er tillatt på dette første Bad Seeds-albumet på litt over tre år, skrev Friis.

Nick Cave er for tiden aktuell som manusforfatter og komponist for filmmusikken til John Hillcoats «Lawless» – musikke ble for øvrig komponert i samarbeid med The Bad Seeds' Warren Ellis. Det er ikke første gang Cave involverer seg i filmbransjen. Han debuterte som manusforfatter allerede tidlig på 1990-tallet, men det var første med «The Proposition» i 2005 at verden virkelig fikk øynene opp for Caves talent for manusskriving.


Det har i det siste tiåret gått stadig lengre mellom hver plate fra Nick Cave and The Bad Seeds, kanskje på grunn av Caves mange sideprosjekter. En av dem var bandet Grinderman, som Cave syslet med fra 2006 til han la ned virksomheten i 2011. Bandet rakk likevel å gi ut to studioalbum og ett remiksalbum før de la inn årene.

I et nylig intervju med BBC6 kunne Cave røpe at han, Blixa Bargeld, Warren Ellis og de andre medlemmene i The Bad Seeds nok en gang hadde søkt sammen i studio, forent i arbeidet med å lage en ny plate.

– Jeg er veldig oppstemt. Vi har ikke lagd noe sammen på en stund, men det å bare kunne ta seg fri fra de andre prosjektene – som på mange måter bare skulle være en slags hobbyaktivitet – og samles i et rom og spille inn en plate føles veldig bra, sa Cave til den britiske kringkastingsselskapet. Han pratet også varmt om låtene på det kommende albumet.


– Jeg er veldig fornøyd med vårt siste studioarbeid. Det høres helt annerledes enn noe annet The Bad Seeds har gjort, noe helt annet enn Grinderman og alt det der. Det er veldig bra, og veldig, veldig vakkert – men det er ikke en klassisk The Bad Seeds-balladeplate, fortalte australieren.

Cave kunne videre røpe at plata med all sannsynlighet blir utgitt i februar 2013. Noen tittel på det kommende albumet ville han derimot ikke røpe.

ANNONCE