Nyhet

Led Zeppelin-utgivelse på vei?

Etter at en rekke kryptiske bilder ble lagt ut på bandet Facebook-side, spekuleres det i om en live-DVD med bandet nå er på trappene.

I forrige uke dukket et bilde med ordet «Five» opp på Led Zeppelins Facebook-side. Ordet ble skrevet med samme font som bandet brukte på albumet «Houses of The Holy» (1973), og det satte i gang spekulasjonen på hva som var i gjære fra en av 1960- og 1970-tallets mest toneangivende band.  

Nå er det klart at det sannsynligvis dreier seg om en DVD-utgivelse av bandets konsert på O2 Arena i London. Opptredenen ble gjennomført i forbindelse med et minnearrangement for Atlantic Records-sjefen Ahmet Ertegün i 2007 – altså for drøyt fem år siden. Opptredenen viste en kvartett i storform, og deres sceneprestasjon ble hyllet av både fans og kritikere.

På konserten spilte de tre gjenlevende Led Zeppelin-medlemmene – som for anledningen hadde fått med seg Jason Bonham, den avdøde originaltrommeslageren John Bonhams sønn – et sett som bestod av en rekke av deres slagere, eksempelvis «Whole Lotta Love», «Stairway to Heaven» og «Dazed and Confused». Det ble spekulert i om bandet skulle gjenforenes, men vokalist Robert Plant valgte heller å fokusere på samarbeidet med Alison Krauss, et samarbeid som få måneder tidligere hadde resultert i den nå nær klassiske utgivelsen «Raising Sand». Gitarist Jimmy Page, bassist John Paul Jones og Bonham junior fant ikke en erstatter for Plant, og prosjektet ble skrinlagt.


I et intervju med Rolling Stone Magazine i 2011, fortalte Plant at han ikke vurderte et Led Zeppelin-comeback som særlig sannsynlig.

– Jeg har fjernet meg så langt fra det at det virker nærmest utenkelig, og vanskelig å forholde seg til. Det er et jævla mas, for å være ærlig. Hvem bryr seg? Jeg vet at fansene bryr seg, men se på det fra mitt ståsted: Om ikke så alt for lenge vil jeg behøve hjelp til å krysse gata, sa Plant, som nå er 64 år gammel.

I helgen ytret Peter Mensch – som er manageren til Jimmy Page – følgende tweet, som ga vann på mølla med tanke på en snarlig DVD-utgivelse.


– Den er snart her. Jeg har sett og hørt det. Nesten på dagen fem år siden, skrev Mensch kryptisk – dog megetsigende nok for ryktebørsen.

En anonym kilde fortalte den engelske tabloidavisen The Sun at Page har vært i studio for å overse arbeidet med den ventede DVD-utgivelsen. Kilden hevder også å vite datoen for slippet av DVD-en.

– Jimmy Page har vært i studio for å forsikre seg om at alt er perfekt. Bandet ønsker å være sanne mot sine eksepsjonelt høye standarder. Utgivelsen slippes globalt den 22. november, hevdet den anonyme kilden.


ANNONCE