Nyhet

Kaizers Orchestra slipper app

Låten «Aldri Vodka, Violeta» overlatt til fan fra Hordaland, som skal spre den videre til landets mange Kaizers-fans.

I forrige uke kunne GAFFA skrive om Kaizers Orchestras nye og innovative måte å promotere den tredje og siste installasjonen til Violeta-trilogien. «Violeta, Violeta III» kommer i november, men før den tid skal smakebiter fra albumet gjøres tilgjengelig for bandets fans. Jærbuene har derimot valgte å promotere denne singelen på en noe annerledes og innovativ måte.

Ved hjelp av en gratis smarttelefon-app lansert på kaizersvirus.com, er det fansen som nå bestemmer hvem som skal få tak i den nye låten fra «Violeta, Violeta III». Ved å laste ned app-en, får man et slags virus på mobiltelefonen, som først kultiveres til smitte når man kommer i nærheten av en smittebærer.

Smittebæreren er den ene Kaizers-fanen som har fått låten «Aldri Vodka, Violeta». Steffen Berland fra Rosseland utenfor Bergen ble trukket ut fra en søkermasse på nærmere 1200, og planlegger å legge ut på turné for å få spredd låten mest effektivt.

– Jeg føler et ganske stort ansvar og merker allerede trykket fra andre fans som vil ha viruset. Jeg har fått mange hundre flere følgere på Twitter og Instagram, og veldig mange venneforespørsler på Facebook. Nå skal jeg til Torgallmenningen for å møte venner og spre det første viruset. Deretter skal jeg prøve å komme meg til Oslo for å spre videre der, skriver Berland i et presseskriv.

Vokalist i Kaizers Orchestra, Janove Ottesen, begrunner hvorfor Berland ble valgt.

– Steffen imponerte oss med sitt engasjement og forståelse for hvordan virusene kan spres. Han er genuint opptatt av at fansen skal få tilgang til låtene så fort som mulig. Enten de er fra Oslo, Namsos eller Tvedestrand. Steffen blir å regne som Kaizers' syvende medlem i dagene som kommer, sier Ottesen.

Slippet av «Aldri Vodka, Violeta» er det første singelslippet fra Kaizers Orchestras kommende album. Når de andre singlene slippes, er avhengig av hvor fort låtene sprer seg.

ANNONCE