Nyhet

Første by:Larm-slipp

Bransjefestivalen slipper de fem første navnene til neste års arrangement.

By:Larm 2013 arrangeres fra 13. til 16. februar, men bookingaktivitetene har nok foregått en stund allerede. I dag kunne festivalen legge frem sine første navn – samt avsløre den første foredragsholderen.

Blant navnene man finner på by:Larms program over nyttår er tidligere GAFFA-coverpike Billie Van (bildet), som for tiden jobber med innspillingen av sitt debutalbum, sammen med blant andre medlemmer fra Bigbang. I sommer har hun turnert heftig sammen med Mikhael Paskalev og Jonas Alaska, men snart er hun klar for å presentere sitt eget materiale på plate, som må sies å være sørstatsinspirert rock.

Før helgen kunne GAFFA melde at Okkultokrati i oktober slipper sitt andre album, og nå kan bandet også føyes på programlisten til by:Larm. Fra Bergen kommer surfrock(!)-bandet Hvitmalt Gjerde, som har oppnådd en viss buzz i vestlandsbyen med låten «Surfer Med Jesus». Pur unge Matilda Gressberg har allerede opplevd en del suksess, da låten «When Something Ends» har blitt tatt opp i spillelistene til både P1 og P3. På sitt kommende album har hun med seg profilerte, norske musikere som Thom Hell, Jonas Alaska, Martin Horntveth, David Wallumrød og Olaf Olsen, og er et navn det kan verdt å holde et øye med i tiden som kommer.  


Det siste navnet som kan føyes på blokka til by:Larm i denne omgang er folkduoen Mona & Maria, som også snart er aktuelle med sitt debutalbum, produsert av tidligere Cato Salsa Experience-bassist Christian Engfelt.

Samtidig kunne by:Larm i dag annonsere den første foredragsholderen til 2013-utgaven av festivalen. Sonic Youth-bassist Kim Gordon har oppholdt seg så mye i Norge i den siste tiden at hun snart risikerer å få en lusekofte fra Se & Hør, og i februar kommer hun tilbake til Oslo for å la seg Q&A-intervjue under by:Larm.

ANNONCE