Nyhet

Crystal Castles utsetter

Den kanadiske duoen forskyver slippet av sitt tredje album.

Crystal Castles, som består av Ethan kath og Alice Glass, skulle etter planen slippe sitt tredje album denne måneden, men nå er albumslippet utsatt til november, melder bandet via sin Facebook-side.

– New album = November, var alt kanadierne hadde å melde i denne omgangen, og dermed må bandets fans smøre seg med tålmodighet en stund til. Noen grunn til albumutsettelsen, slippdato eller navn på albumet ble ikke oppgitt av den hemmelighetsfulle duoen.

Den første smakebiten fra det kommende albumet fikk man allerede i juli, da i form av låten «Plague». Det kommende albumet blir Crystal Castles' tredje album siden det selvtitulerte debutalbumet kom i mars 2008. Deres forrige album kom i april 2010, og ble anmeldt av GAFFAs Jesper Bruhl, som lot seg imponere av bandets evne til å følge opp debutalbumet på en overbevisende måte.


– Musikalsk sett har de mye å komme med på «Crystal Castles» (som forvirrende nok har samme selvbetitling som debutalbumet). Duoens sammensatte uttrykk forener det underholdende med det utfordrende, hvilket alltid er en god ting, og med låter som den sofistikerte «Violent Dreams», den støyende og skumle «Fainting Spells» og den helt suverene «Year Of Silence», er det all mulig grunn til å utforske de kanadiske krystallslottene, skrev Bruhl, og skjenket albumet fem stjerner.

Mot slutten av 2010 kunne man også høre en rekke Crystal Castles-låter i remikset form, gjort av band og artister som Thurston Moore, No Age og Robert Smith fra The Cure. Om remiksingen vil gjenta seg når deres tredje album en gang kommer i butikkhyllene, vites ei.

ANNONCE