Nyhet

Yoko Ono tildeler Lady Gaga fredspris

Gaga fikk prisen under en seremoni på Island, hvor flere prominente navn fikk anerkjennelse for sin fredsaktivisme.

John Lennons store inspirasjonskilde og enke, den i dag 79-årige kunstnere og aktivisten Yoko Ono, har valgt å tildele Lady Gaga fredsprisen LennonOno Grant for Peace. Seremonien fant sted tirsdag kveld på Island, på det som ville ha vært Lennons 72-årsdag. Onos begrunnelse for utdelingen av prisen, var at Lady Gaga har gjort et flott stykke arbeid ved å kombinere kjendislivet med aktivisme, og på den måten ha endret verdenskartet.

– Som singer-songwriter, er Lady Gaga for tiden rangert som nummer én. Når man er nummer én i verden, er man ikke i stand til å risikere sin status. Det gjorde hun, sa Yoko Ono i følge Reuters.

Lady Gaga nølte heller ikke med å gi litt igjen. Pengebeløpet på 50.000 dollar som fulgte med prisen, vil bli donert til Elton Johns anti-AIDS-organisasjon, kunne prisvinneren fortelle. Ut over dette, dedikerte hun prisen til alle former for ungdomsarbeid rundt omkring i verden.


– Jeg ber dere om å være medfølende i en kynisk tid, lød det fra artisten.

Ut over Lady Gaga, ble prisen også tildelt tre medlemmer av den mye omtalte, russiske punkbandet og kunstnerkollektivet Pussy Riot – som i skrivende stund sitter i fengsel, dømt for hooliganisme – fredsaktivisten Rachel Corrie – som døde i 2003 – forfatter John Perkins og nylig avdøde Christopher Hitchens, som var kjent som forfatter, samfunnsdebattør, litteraturkritiker og journalist. Prisen til Pussy Riot ble dog allerede utdelt i september, da den ble overrakt til Pjotr Verzilov, som er gift med den fengslede Nadia Tolokonnikova.

Yoko Ono tildeler LennonOno-fredsprisen – som deles ut annethvert år – til fem forskjellige personer, som har utmerket seg i arbeidet for global fred og forståelse.


ANNONCE