Nyhet

Yeasayer annonserer ny dato

Amerikanerne utsatte sin planlagte Oslo-konsert i september, men nå har de satt nye kryss i kalenderen.

Da Yeasayer-gitaristen Anand Wilder mot midten av forrige måned fikk barn med sin kone, valgte bandet å utsette – og heldigvis ikke avlyse – sin planlagte Europa-turné, som etter planene skulle påbegynnes med en konsert i Berlin bare få dager etter at den nye verdensborgeren ankom, noe som selvsagt også hadde innvirkning på bandet planlagte Oslo-konsert den 20. september.

– Grunnet familieårsaker har vi utsatt vår septemberturné i Europa. Vi har det alle bra, og vi jobber nå med å flytte konsertdatoene til slutten av november og begynnelsen av desember. Vi lover å ta turen over Atlanterhavet , og vi setter pris på deres forståelse og lover å gjøre det godt igjen, skrev bandet i en pressemelding.

Bookingbyrået Goldstar kunne allerede samme dag bekrefte at de jobbet på spreng for å finne en ny dato bandet kunne innta scenen i Norge, og i dag ble det klart at Brooklyn-bandet gjester hovedstaden og Rockefeller mandag 10. desember.


Goldstar kunne samtidig melde at allerede kjøpte billetter gjaldt for den nye datoen, eller de kunne refunderes på utsalgsstedet innen den 10. desember.

Yeasayers tredje studioalbum, «Fragrant World», kom den 21. august i år. GAFFAs anmelder Rune Schlosser kalte albumet både uforutsigelig, dansbar og tilgjengelig.

– På tross av et spraglete uttrykk, hvor det inngår mange typer alternative instrumenter og lyder til å krydre lyduniverset, klarer bandet å fremkalle flere tilgjengelige komposisjoner som unngår å bli tømt for uoppdagede fasetter. Den suverene «Henrietta» blir bygd opp av en frekk bassgang, forvrengt gitar(?) og et tilbakelent åttitallspoppet beat. En groovy «Devil And The Deed» og en minimalistisk oppbyggende «Glass Of The Microscope» er tilsvarende høye fjell på «Fragrant World», hvor tilgjengeligheten avler tidvis monotoni, men samtidig gjør det til et godt sted for nye lyttere av den eklektiske Brooklyn-kvartett å hoppe på toget, skrev Schlosser, og ga plata fire stjerner.


ANNONCE