Nyhet

Vil Ellie Goulding forsøke seg på dubstep?

Den britiske artisten vil gjerne lage et album sammen med dubstep-kjæresten – bare de finner tid til det.

Britiske Ellie Goulding og amerikanske Sonny John «Skrillex» Moore høstet mye publisitet da de innledet et romantisk forhold i februar i år, men så langt ser ikke paret ut til å ha inspirert hverandre stort rent musikalsk – det eneste må være at Goulding nylig viste frem en grov sidecut som utvilsomt må være inspirert av kjærestens signatursveis.

Ellie Goulding har på sin side insistert på at kjæresten ikke har fått snike inn verken bruntonebass, robotiske svingninger eller metall-aktig aggresjon, noe som kanskje ble tydelig da artisten nylig slapp sitt andre album, «Halcyon». Albumet ble anmeldt av GAFFA-redaktør Øyvind Rones, som betegnet utgivelsen som solid på alle mulige måter – og som pekte på at Gouldings fornektelse av dubstep – eller kanskje man skal si brostep? – kanskje ikke var like ektefølt som hun skal ha det til.

– Goulding er som en sammensmelting av mye av det beste av popmusikk for tiden. Med Skrillex som kjæreste var det kanskje mange som håpet/fryktet at Goulding skulle be ham om hjelp. Det har hun tilsynelatende ikke gjort, men høydepunktet kommer faktisk i form av «Figure 8», en låt som har litt dubstep-smak. Merkelig nok er Calvin Harris-samarbeidet «I Need Your Love» noe av det svakeste på «Halcyon». Pop er så ofte imponerende produksjon og lite annet, derfor er det ekstra deilig når det kommer noen og leverer hele pakken på denne måten. «Halcyon» er noe av det deiligste du kan finne på å høre på av pop akkurat nå. Det er kanskje ikke et album stappet med monsterhits, men det er til gjengjeld et helt uten fillers, skrev Rones, og skjenket fem stjerner til britens vanskelige andrealbum.


I følge nyhetsbyrået Associated Press utelukker Goulding nå ikke et samarbeid med Skrillex – skulle de bare finne tid og anledning til å gjøre det.

– I en ideell verden hadde vi nok elsket å kunne lage et helt album sammen. Men det er en gang sånn at vi begge er ekstremt travle for tiden. Når det kommer til musikk, holder vi det nokså profesjonelt, forsikret artisten, og fortsatte:

– Om vi begynner å snakke om musikk på telefonen, skrur vi umiddelbart over til den profesjonelle delen av oss selv. Ikke nødvendigvis helt bevisst, men fordi vi er lidenskapelig opptatt av musikk og fordi det er en veldig alvorlig greie for oss, uttalte Goulding.


ANNONCE