Nyhet

Kaizers inntar Bergenhus

Keiserne besøker vestlandshovedstadens festningsanlegg i august for å spille en siste konsert, før de tar pause på ubestemt tid.

I juli ble det gjort kjent at Kaizers Orchestra tar pause på ubestemt tid etter at «Violeta»-trilogien er unnagjort. I et intervju med bandets fanside, begrunnet vokalist Janove Ottesen valget, som fikk en del fans til å fortvile.

– Nå stopper vi og har pause på ubestemt tid. Det finnes ingen plan om når vi skal starte igjen. Vi vil ha så lenge fri, så mange år, at det kan føles som at vi kan få et nytt liv, med familiene våre. Sånn at folk kan få være med familiene, de kan gjøre andre prosjekter - det finnes folk som har lyst å flytte og bo i andre land, reise, oppleve ting ... ting som ikke du kan gjøre fordi du spiller i Kaizers nå, fortalte Ottesen til fansiden.

Den tredje og siste installasjonen i albumserien er i butikkhyllene i november, men rogalendingene tar ikke pause med det samme albumet kommer ut. I slutten av januar legger bandet ut på turné, og de er ikke snauere enn at de begynner rundreisen med å spille fem konserter i Operaen i Oslo, før de reiser videre på turnéen som tar dem fra Narvik i nord til Kristiansand i sør.

I februar kommer keiserne til Bergen, hvor de vil spille i Grieghallen. Konserten er allerede utsolgt, men til forskjell fra forrige gang de spilte i Grieghallen, vil det det ikke bli satt opp ekstrakonserter denne gangen.

Trøsten for Kaizers Orchestra-fans som ble stående igjen uten billett til Grieghallen-konserten, vil da være at de tar turen tilbake til Bergen for et grandiost – men foreløpig – farvel med sitt publikum, før de altså tar en lengre pause. Dette vil skje lørdag 31. august på Bergenhus Festning, som vanligvis huser giganter som eksempelvis Bruce Springsteen.

Billettsalget åpner i morgen, tirsdag 23. oktober, klokken 10.00.

ANNONCE