Nyhet

Jethro Tull besøker Norge

Det engelske progrockbandet besøker fire byer i slutten av november, i anledning førtiårsjubileet til ett av bandets hovedverk.

Jethro Tull ble dannet i England i 1967, og har siden starten rukket å være innom de aller fleste sjangre, fra blues og folkrock via prog til heavy og elektronisk rock. Bandets ubestridte frontmann, Ian Anderson (bildet), har dessuten stått fjellstøtt på egne ben ved siden av karrieren som leder av Jethro Tull, mye grunnet hans narraktige, eksentriske sceneopptreden og nokså uovertrufne tverrfløytespill, noe som har gjort ham til en utøver som både beundres og spøkes med.

I 1972, fem år etter bandets dannelse, hadde de allerede rukket å slippe fem album. Årets førte med seg utgivelsen «Thick As a Brick», som var bandets første utspill av en mer progressiv art, etter at de en stund hadde leflet med både blues- og folkrock på utgivelser som eksempelvis «Benefit» (1970) og klassikeren «Aqualung» (1971). Albumet tok for seg den fiktive vidundergutten og lyrikeren Gerald Bostock, og utgivelsen blir i dag regnet som en parodi på samtidens hang til pompøse konseptalbum.

«Thick As a Brick» feirer i år førti år, og Anderson var ikke snauere enn at han i vår ga ut soloalbumet «Thick As a Brick 2», som omhandler livet til Bostock, men altså førti år etter forrige gang det lyriske stjerneskuddet var i medienes søkelys. I anledning jubileet har Ian Anderson og resten av Jethro Tull – hvis medlemsmasse har opplevd store utskiftninger i løpet av bandets 45 år lange eksistens – lagt ut på en ekstensiv turné som tar dem både til Nord-Amerika og Europa. I går spilte bandet i Newport News i Virginia i USA, og i morgen går ferden til Lynn i Massachusetts, men i november måned legges ferden over Atlanterhavet til Europa og Norge.


Hele fire konserter skal Ian Anderson og Jethro Tull spille i Norge. Søndag 25. November spiller bandet på Ibsenhuset i Skien, før turen går til Grieghallen i Bergen (mandag 26. november) og nyåpnede Stavanger Konserthus (tirsdag 27. November), før den norske delen av bandets turné konkluderes i Oslo Konserthus onsdag 28. november.

Selv om bandet er ivrige konsertspillere, har det gått en stund siden sist gang man hørte fra dem på plate. «The Jethro Tull Christmas Album» (2003) er foreløpig bandets siste album.

ANNONCE