Nyhet

Jessie Ware utsetter

Den engelske artisten skulle etter planen spille konsert på Blå førstkommende tirsdag, men har nå utsatt opptredenen sin grunnet utmattelse. Ny dato er allerede klar.

Det ble knyttet store forventninger til britiske Jessie Wares opptreden på årets Øya-festival, og i solskinnet på Sjøsiden innfridde sangerinnen forventningene.

– Ware entret scenen i en elegant, sort kjole, og befestet på mange måter inntrykket hun har gitt av seg selv gjennom sine videoer: En kjølig diva, med god avstand til sitt publikum, en nærmest virkelighetsfjern film noir-heltinne fra 1940-tallet. Jessie Ware kan godt sies å være en diva, men virkelighetsfjern var hun i alle fall ikke. Inni og mellom låtene sprakk ansiktet hennes opp i smil, og takksigelser til publikum strømmet ut i tide og utide, noe som var med på å fyre opp allerede varme følelser for det britiske talentet. Med et slankt, men effektivt band bestående av en gitarist, en trommeslager og en bassist, klarte Ware å formidle de nærmest spartanske og underlig kjølige kjærlighetshymnene sine ut til publikummet badet i sommersol. Man kan kanskje si at Wares musikk passer bedre til en mørk og trang klubb, men forventningene til hennes opptreden var såpass store at alle preferanser på tid og sted nok ble lagt til side en stakket stund, skrev GAFFAs utsendte om konserten, og ga den fire stjerner.

Da GAFFAs utsendte møtte henne kort tid etter konserten, la hun ikke skjul på at hun kunne tenke seg å spille i Norge igjen, da gjerne i en mer intim setting.

Gleden var derfor stor da Jessie Ware for en stund siden ble booket til å opptre på Blå. I dag kom dessverre nyheten om at Ware må utsette sin planlagte opptreden på Blå, som skulle gå av stabelen førstkommende tirsdag, 30. oktober. I tillegg til konserten på Blå, har Ware også utsatt opptredenen sin på Vega i København. Årsaken til dette skal i følge hennes management være utmattelse, og når de nå utsetter hennes konserter, håper de hun vil få muligheten til å få tatt en pust i bakken.

I følge bookingansvarlig på Blå, Sten Ove Toft, er det allerede satt opp en ny dato for den engelske sangerinnen.

– Den nye datoen er onsdag 27. februar, og kjøpte billetter gjelder fortsatt, meddeler Toft.

Wares debutalbum, «Devotion», ble utgitt mot slutten av august i år.

– Kjølige, spartanske arrangementer båret frem av en følelsesladet stemme er det som preget Wares debututgivelse, et solid knippe kontemporære kjærlighetsballader, formet etter en mal som fikk sin ultimate form på slutten av 1980-tallet. Det kunne blitt svulstig og barokt, men Ware og produsent Dave Okumu har jobbet frem et nærmest minimalistisk lydbilde. Den produksjonsmessige tilbakeholdenheten på låter som «Devotion» og «Sweet Talk» fremhever stemmen hennes på en utmerket måte, og den påståtte åttitallsestetikken gjør seg først og fremst gjeldende i valget av synther på plata. Det er ikke mer ostete enn at det funker, og det balanserer hele tiden på kanten – uten at det blir en Sade-pastisj, skrev GAFFAs anmelder, og ga plata fem stjerner.

Samtidig er det også klart at sangerinnen slipper en ny EP, «110%», i desember. EP-en vil bestå av B-sider og remikser av låten som har gitt EP-en dens navn.

ANNONCE