Nyhet

Jessie Ware i sample-disputt

Sangerinnens sample-disputt med boet til avdød, amerikansk rapper har tvunget henne til å forandre navnet på en av hennes største hits.

Jessie Ware avholdt sin første amerikanske konsert denne uken, og til New York-publikummet kunne hun fortelle at låten «110%» – en av hennes største hits fra debutalbumet «Devotion», nå har blitt omdøpt grunnet en sampling-tvist.

Låten benyttet seg nemlig av en sample fra den amerikanske rapperen Big Puns låt «The Dream Shatterer», hvor linken «Carvin' my initials on your forehead» gjentas gjennom nærmest hele låten. Nå har Ware havnet i en tvist med rapperens bo, og nektes å bruke samplingen.

Til de fremmøtte i New York fortalte hun at hun måtte fjerne samplingen, som nå skal være erstattet av en nær identisk sample. I stedet for «Carvin' my initials on your forehead», skal tekstlinjen nå lyde «Coming on a mission like a warhead».

– Vi ble tvunget til å være innovative med ordbruken. Det er irriterende og kjedelig, men sånne ting skjer bestandig, fortalte Ware de fremmøtte, i følge Billboard.

Etter sigende skal låten også være inspirert av Big Punishers «110%», som Ware fortalte at hun hadde håp om å toppe. Hun skulle etter planen slippe «110%» EP denne måneden i USA, men nå er slippet utsatt til 15. januar, mens låten har blitt omdøpt til «If You're Never Gonna Move».

Det vil samtidig bety at nye utgaver av «Devotion» vil inneholde den nye versjonen av «110%», noe som bør gjøre førsteopplaget av albumet til noe av et samleobjekt.

Big Pun – som var en forkortning av Big Punisher – het egentlig Christopher Lee Rios. Rapperen rakk å slippe studioalbumet «Capital Punishment» – som «The Dream Shatterer» er hentet fra – før han døde av et hjerteinfarkt i februar 2000, bare 28 år gammel.

Jessie Ware leverte en glimrende konsert under årets Øyafestival, og hun skulle egentlig returnere til berget i slutten av oktober for å avholde konsert på Blå, men grunnet utmattelse, ble denne konserten utsatt til 27. februar.

Se videoen til «110%» under:

ANNONCE