Nyhet

James Blunt legger inn årene

Den engelske singer-songwriteren forteller at han har ingen planer om å fortsette å skrive låter.

Den 38 år gamle singer-songwriteren James Blunt opplevde eventyrlig suksess etter at han gikk ut av den britiske hæren i 2002 etter seks års tjeneste, hvor han blant annet var stasjonert i Kosovo. Hans debutalbum, «Back to Bedlam», kom i 2004. Albumet ble en stor salgssuksess, og solgte til tidobbel platina i hjemlandet, med over 3,2 millioner solgte eksemplarer, kanskje mye på grunn av at albumet inneholdt hit-en «You're Beautiful».

Nå, åtte år senere, avslører Blunt at han trekker seg ut av musikkindustrien på ubestemt tid. I et intervju med den engelske avisen The Daily Mail fortalte låtskriveren om avgjørelsen.

– Jeg ønsker å tilbringe tid for meg selv. Jeg har ingen planer om å skrive flere låter. Jeg har bare slappet av siden jeg fullførte verdensturneen min, og jeg har tilbragt mye tid på Ibiza, hvor jeg har en villa, fortalte Blunt til avisen.


Hans tredje og foreløpig siste album het «Some Kind of Trouble», og ble utgitt i november 2010. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen var ikke videre imponert over Blunts tredje album.

– James Blunt debuterte med braksuksessen «Back to Bedlam» og hit-en «You're Beautiful», og har siden da befunnet seg på poptoppen. Med hans snilt sammensatte poplåter og karakteristiske pipevokal har han funnet sitt ståsted på den internasjonale popscenen. James Blunt har også vist sitt talent som låtskriver, men på «Some Kind of Trouble» har han gitt seg i kast med å gjenta sine mer loslitte trivialiteter. Sangen glir lett av gårde, og pakkes inn i et sentimentalt lydbilde som muligens får Blunt til å høres større ut, men til gjengjeld rammes man hurtig av forstoppelse. Det er ingen tvil om at han med «Some Kind of Trouble» har ambisjoner om å koble seg opp mot låtskrivingen som har gjort artister som eksempelvis Elton John store, men på dette albumet fremstår Blunt mer som en blek kopi med en rekke harmløse betraktninger omkring kjærligheten, skrev Poulsen, og ga plata bare to stjerner.

ANNONCE