Nyhet

Bryan Ferry utgir jazzalbum

Den engelske gentleman-crooneren utgir sin egne låter i jazzdrakt.

Den aldrende gentleman Bryan Ferry kan i år feire at hans musikalske karriere har vart i førti år. Ferry har gjort seg bemerket både som frontmann i Roxy Music og som soloartist, og feirer jubileet med å utgi albumet «The Jazz Age», som vil bli å finne i butikkene den 26. november.

Albumet vil bestå av komposisjoner fra Ferrys låtkatalog, denne gangen kledd jazzdrakt og spilt inn i 1920-tallsinspirerte utgaver av The Bryan Ferry Orchestra.

Ferry var i sine yngre dager en hengiven jazzfan, og han har alltid vært fascinert av musikk fra 1920-tallet, årtiet som senere gikk under navnet «The Jazz Age».

– Etter å ha spilt inn musikk i førti år, både i og utenfor Roxy Music, tenkte jeg at det kunne ha vært interessant å arbeide med gamle låter igjen, med et instrumentalt utgangspunkt som ligger opp mot denne magiske perioden, uttalte Ferry til stereoboard.com.

Både med Roxy Music og som soloartist, har Bryan Ferry foretrukket å la plateomslagene sine bli prydet av vakre kvinner. Da han slapp sitt foreløpig siste studioalbum i 2010, «Olympia», ble coveret prydet av supermodellene Kate Moss. Også albumet – som figurerte hans tidligere bandkamerater Brian Eno, Phil Manzanera og Andy Mackay – var tidvis både vakkert og elegant mente GAFFAs Jan Ostrup Poulsen.

– Det låter helt vilt lekkert når Bryan Ferry lett fraværende vokal blir pakket inn i glidende melodilinjer og smått elegante gitarriff, hvor selveste David Gilmour kaster glans over prosjektet. Det høres også tydelig at det musikalske geniet Brian Eno er med på plata. Hans elektroniske maskinpark har blitt satt i sving, og i de beste komposisjonene er det flere lag i de frittsvevende melodiene. «Olympia» har det overlegne lydbildet som har gjort Bryan Ferry til et stilikon på linje med David Bowie. Mannen er nemlig også kjent for å være en av verdens beste kledde popstjerner, noe som ser ut til å ha smittet av på musikken, skrev Poulsen, og ga plata fire stjerner.

ANNONCE